LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

El Síndic de Greuges creu que a dia d’avui les eleccions no compleixen les garantíes suficients per ser celebrades

La pandèmia no afluixa i no es descarta que el proper 14 de febrer encara estiguem en una situació gaire allunyada de l’actual. Tot i això, des del Govern no renuncien a que es celebrin les eleccions previstes per aquell dia. Precisament avui des del Govern s’ha anunciat que sempre que es pugui els punts de votació es situaran en pavellons o espais amplis per garantir les distàncies de seguretat entre persones. La proposta també implicaria fer proves a aquells que els toqui estar a les meses de votació.

Jaume Mas

Catalunya | 10.11.2020 21:37

Des del SIndic de Greuges es posa en dubte que aquestes mesures siguin suficients per garantir el vot segur i que les mesures de seguretat es compleixin, i és per això que posa sobre la taula altres propostes com: ampliar el vot per correu o allargar la jornada de votació durant dos dies. Segons el Síndic, Rafael Ribó, a hores d’ara no es podrien celebrar unes eleccions amb totes les garanties democràtiques.

A més, sobre la problemàtica per accedir a les ajudes dels autònoms dels últims dies, Ribó assegura que s’està analitzant si s’han donat les garanties suficients i què ha fallat. De moment el Síndic no es posiciona, però assegura que treballen per trobar-hi una resposta.

LO MÁS