Temas

Ramon Soler-Padró

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Karate per una vida ama dignitat, el veritable camp de les arts marcials.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. El Lee Redondo és un dels mestres de Karate més famosos d’Espanya des que va convertir la seva passió per les arts marcials en una forma d’ajudar els nois conflictius de Can Peixauet, a Santa Coloma, fer-los responsables i conscients de la seva responsabilitat dins la comunitat. La seva és una història que mereix d’ésser explicada Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – L’art japonés a l’abast dels més petits amb la Sonia G. Caballero

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. La Sonia és una vella amiga del programa, i avui ve a compartir amb nosaltres la edició del seu treball dedicat als més petits de la casa titulat “Acercando el arte japonés y la cultura a los niños”. En ell es recullen projectes d’arts plàstiques i pintura ahora que s’expliquen conceptes de filosofia nipona que son d’alló mes enriquidors per als petits de la casa. Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Dorayaki Revolution o com la valentia t’ajuda a fer realitat els teus somnis

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. La Maria José Muñoz va decidir fer realitat el seu somni i dedi- car-se a la pastisseria, pero més concretamente a la repostería japonesa. Aquí ens presenta Dorayaki Revolution, on ella matei- xa crea moltíssimes receptes del pastisset preferit del Doreamon. Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Yoshitoshi, el pintor que va capturar la essència de la modernització del Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. El David Almazán, doctor en Història del l’art y professor d’art oriental i japonès ens presenta la seva obra recopilatòria d’Ukiyo- e del gran Yoshitoshi, 100 aspectos de la luna. Amb ell viatjarem al Japó del segle XIX, un moment de transformació del país del sol naixent, del qual Yoshitoshi en fou testimoni i un gran cronista. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Feminisme al Japó, el Hanami y la celebració de la primavera, y una joiera amb inspiració Manga!

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar el programa trucarem a la Montserrat Crespín, Doctora en Filosofia Oriental, per a que ens expliqui com evoluciona el moviment feminista al Japó i quins canvis ha experimentat la dona a la societat nipona actual. Continuarem amb una tertúlia Izakaya dedicada al Hanami, la celebració japonesa de la primavera, on els cirerers i els pruners en flor en són els veritables protagonistes. Comptaràs amb la immillorable guia del Hajime Kishi de la Oficina de Turisme del Japó, i del Julian Lavado, incansable viatger al país del sol naixent; dos experts que et desvetllaran quins són els millors indrets per a gaudir d’aquest espectacle visual i també quin és el significat i la arrel històrica d’una de les tradicions més famoses d’Asia. Per acabar et presentarem la Marta Fontanals, una joiera força revolucionaria que ha decidit crear els seus propis models inspirant-se en els anime de la nostra infància, com ara Cardcaptor Sakura, Sailor Moon o inclús Pokemon. A més compta amb el treball de l’Alberto Vico al disseny gràfic i publicitari. Un tàndem súper dinàmic que té ganes de sacsejar la joieria tradicional. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El fenomen de la visual novel, l’impacte del coronavirus al Japó i la artesania

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar el programa t’explicarem com ha afectat el Coronavirus al dia a dia del Japó, i sobretot si aquesta pandèmia afectarà o no la celebració dels Jocs Olímpics de Tokyo. Tot això ho farem amb l’ajuda del Just Castillo, doctor en relacions internacionals per la universitat d’Osaka. Continuarem parlant d’un gènere de videojocs que, tot i néixer al Japó, està tenint tant d’èxit a casa nostra que hi ha estudis nacionals que creen les seves pròpies edicions, us parlem de les Visual Novels, una novel·la passada a la pantalla de l’ordinador o el smartphone, on tu ets el protagonista i pots escollir entre molts finals alternatius de la història. El Juilan Quijano del fundador de l’estudi Beautiful Glitch i de la visual novel Monster Prom, la Helena Domínguez Fundadora i Redactora Portal TodasGamers.com i el Jose David Muñóz, Col·laborador de Hobby Consolas. Per acabar descobriràs la fusteria tradicional japonesa de Manzaidaiku i els seus creadors, el Tatsuya Ozawa i la Pilar Andrade, un oncòleg i una arquitecta que han unit la seva passió pel treball de la fusta i la fabricació d’utensilis i llanternes nipones. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Els orígens dels samurai, el canvi climàtic al Japó i la pintura Ukiyo-e de Hokusai

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar escoltaràs al David Saurí, Professor de Geografia d'Àsia al Grau d'Estudis d'Àsia Oriental (UAB), per a saber de quina manera afronta el Japó la crisis climàtica del planeta, quins són els seus mètodes de reciclatge i tractament de residus, així com la seva política energètica. ¿Saps quin és l’origen de la paraula samurai o quin era el paper original d’aquests famosos guerrers? Doncs a la tertúlia Izakaya, el Jonathan López-Vera, doctor en història del Japó, et donarà tots els detalls de com va néixer una de les classes militars més famoses del món i com, lluny del que avui en dia es pensa, la seva arma preferida durant molts segles no era la espasa, sinó l’arc. Comptarem també amb el David Almazán, doctor en història de l’art i especialista en art japonès, qui ens presentarà el seu darrer llibre, dedicat al pintor Hatsushika Hokusai i les famoses 36 vistes del mont Fuji, Una magnífica oportunitat per a descobrir la obra d’un dels pintors més influents del país del sol naixent. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Història de la cuina nipona a Barcelona, els 501 manga més imprescindibles, la batalla econòmica del Japó i la revista Ekiyo.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar xerrarem amb Just Castillo, Dr. en relacions internacionals per la Universitat d’Osaka, per explicar-te com és que el Japó està patint un descens del seu PIB, i de quina manera el Coronavirus pot afectar al creixement econòmic de la tercera potència econòmica mundial. Continuem amb la tertúlia Izakaya on el Roger Ortuño del blog Comer Japonés i l’Albert Mata del a taberna japonesa Tonkotsu faran una repassada a la història del menjar nipó a la ciutat comtal i ens desvetllaran quins plats i receptes encara falten per arribar o descobrir a les taules dels restaurants japonesos. Comptarem també amb l’Oriol Estrada qui, juntament amb el Marc Bernabé han fet un meravellós catàleg de les seves recomanacions dels 501 Manga en espanyol que no pots deixar passar. Farem un petit repàs dels més destacats i li preguntarem al Oriol com és que i ha 1 títol de la llista que encara no ha estat traduït. Acabarem descobrint Ekiyo, la revista que no pots deixar de llegir si vols aprofundir en la cultura nipona. Els seus autors, la Natàlia Sanz i l’Eric Gil ens en donaran totes les claus. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Kyushu, un Japó diferent, la cuina japonesa a Mataró i Yuei, un cantautor japonès que s’inspira a Barcelona.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar xerrarem amb Hajime Kishi de la JNTO per descobrir-te les fascinants xifres d’intercanvi turístic que hi ha entre Espanya i Japó, dos països que semblen enamorats l’un de l’altre. Continuem amb la tertúlia Izakaya on descobriràs Kyushu i la seva idiosincràsia, una de les 4 illes principals del Japó, i la més septentrional d’elles. Per fer-ho comptem amb el nostre expert en viatges al Japó el Julian Lavado, la Erika Hatamoto des de JTB i amb el Pau García, autor del blog Periodista en Japón i que, a més, va viure durant força temps a Kyushu. Gastronomia, cultura i molta natura que val la pena que descobreixis. A la secció dels sabros descobriràs una meravellosa recepta japonesa, l’Okonomiyaki, de la ma de Ohana, manos japonesas, un restaurant japonès que a Mataró s’encarrega de portar la gastronomia tradicional japonesa i maridar-la, a vegades també, amb una mica de sabors peruans. Abans però d’acabar rebrem la visita d’un gran cantautor japonès, el Yuei, a qui entrevistarem de la mà de Toni Torres de Here Comes the Sound Studio. Tindrem a més la sort de saber com és que ve a Barcelona per inspirar-se i gaudirem d’uns fragments de les cançons que la capital catalana a ajudat a crear. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!