Temas

MASCLISME

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Es doblen les agressions masclistes provinents de la parella durant el 2020

Fins a 11 dones han mort aquest any víctimes de la violència masclista. En els últims 8 anys a Catalunya: 85. A més, fins el 31 d’octubre del 2020 el percentatge de menors agredides s’ha duplicat i les agressions sexuals en grup s’ha triplicat al llarg de l’any. Tot i que el confinament i les restriccions han fet baixar la xifra d’agressions cap a les dones, les que es produeixen en parelles o a casa s’han multiplicat per dos. En el dia mundial per l’erradicació de la violència cap a les dones, parlem d’aquestes xifres amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez.

L'ACTUALITAT A FONS

Tots i totes tenim actituds masclistes

Avui ha passat per #LaBrúixola la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez, amb qui hem analitzat el 8 de març que tenim a tocar. Martínez ha assegurat que encara queda molta feina per fer i que cada dia hauria de ser 8M. Amb tot, ha fet palès que a dia d'avui continua havent-hi actituds i comportaments masclistes en el dia a dia de la societat, tant per part dels homes com també de les dones. Ha exigit no fer ni una passa enrere en la lluita pels drets assolits i els que encara estan pendents de fer-se realitat.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 08/07/2019

Avui hem berenat amb el tanatopractor Jordi Fernández, que ens ha explicat com és el seu dia a dia amb els morts al tanatori on treballa. Hem preguntat a les persones que ens escolten com voldrien que fos el seu funeral. Ha vingut l'Adriana Díaz a parlar-nos de teatre. I hem entrevistat Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya. Com també hem dialogat amb Graciela Atencio, portaveu de feminicidio.net, amb qui hem analitat les dades del terrorisme masclista. Marc Navarro ens ha portat les notícies del dia.