Temas

Hospital del Mar

LA CIUTAT, AMB MIRIAM FRANCH

Dr. Horcajada (Hospital del Mar): “No és moment de reobrir l'oci nocturn”

Amb la cinquena onada ja a la baixa, les mirades estan posades ara en la reobertura de l’oci nocturn...l’únic sector que encara no ha pogut tornar a obrir portes després de 18 mesos tancats... Ahir el TSJC va donar la raó al govern, que considera que encara no ha arribat el moment d’obrir, tot i que espera que sigui aviat. En parlem amb el doctor Juan Pablo Horcajada, Cap del Servei de Malalties Infeccioses i coordinador general COVID-19 de l'Hospital del Mar.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 11/08/2019

Comencem el programa parlant de les patologies que es transmeten a partir del consum d'aliments contaminats. Les causes comunes inclouen bacteris i virus. Amb menys freqüència, la causa pot ser un paràsit o un químic nociu, com una gran quantitat de pesticides. Els símptomes de malalties transmeses pels aliments depenen de la causa i poden ser lleus o més seriosos. Ens ho explica el Dr Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. A continuació parlem amb Clara Rosàs, de la Federació Espanyola Contra el Càncer, d'una iniciativa que anomenada 'Celebra la vida Després del càncer'. És tracta de donar veu a les persones que han superat un càncer, visibilitzar les seves necessitats i sensibilitzar la societat sobre les dificultats que afronten les persones després del càncer. Seguidament el Dr Jaume Capellades,  Cap de la Unitat de Neuroradiologia del Hospital del Mar explica una nova tècnica quirúrgica amb làser que permet accedir a lesions de menys de tres centímetres de diàmetre en territoris del cervell que són de difícil accés mitjançant la cirurgia convencional. Aquesta intervenció s'aplica en casos de focus de l'epilèpsia o tumors de tamany petit i en zones molt localitzades, que solen estar en àrees profundes del cervell i, per tant, és més difícil arribar-hi. I per cloure parlem dels diferents tipus de làser que s’utilitzen en la medicina estètica amb resultats excel·lents, especialment pel que fa a la medicina anti- envelliment. La Dra Angie Solano i la Dr Mireia Ruiz Castilla de l'Institut Ruiz Castilla ens faciliten tots els detalls d'aquesta tecnologia i els diferents tipo de làser que s’utilitzen també pel tractament preventiu i resolutiu de determinades cicatrius, pigmentacions, etc.

Entrevista en 'Por fin no es lunes'

El 80% de hombres y el 55% de mujeres sufrirá obesidad o sobrepeso en España en 2030

Según un estudio del Hospital del Mar, en el año 2030 habrá 3 millones de obesos en España. Además, estima que en el año 2016 había en el Estado unos 24 millones de personas adultas con exceso de peso, un 70% de los hombres y el 50% de las mujeres de más de 16 años. Los sobrecostes directos para el sistema sanitario de atender a estas personas pueden llegar a superar los 3.000 millones en los próximos 12 años, si se mantiene la tendencia actual.