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Gluten

QUÉ SABEMOS DE... LA CELIAQUÍA

Celiaquía: una enfermedad genética, cara, excluyente y para toda la vida

Nos proponemos indagar sobre la celiaquía, la intolerancia al gluten y todo lo que rodea a esta enfermedad que afecta a miles de personas durante toda su vida. ¿Qué es exactamente la celiaquía? ¿Cómo es vivir con celiaquía? ¿Hay una esperanza de tratamiento? Hablamos con la doctora especialista Natalia López Palacios, Mauricio Quijarro, padre de un niño celiaco, y F. Xavier Gomis-Rüth investigador para un posible tratamiento.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El 80% dels celíacs no sap que ho són

Avui ha vingut a l'estudi de La Brúixola l'Olga Cuesta, que és la presidenta de l'Associació de Celíacs de Catalunya, amb motiu del dia mundial sobre aquesta afectació. Amb ella hem dibuixat com és el dia a dia de les persones que conviuen amb la celiaquia. I hem explicat la nova campanya de l'entitat destinada a recollir signatures per instar el Govern a complir les ressolucions a les que es va comprometre en aquesta matèria.

DIJOUS, PAELLA

Es pot cuinar sense gluten i saborós

La Mònica Günther ha vingut un dijous més a l'estudi del programa per portar-nos les històries de la vida al voltant dels fogons. Aquesta setmana ens ha portat a una pastissera que ha aconseguit fer receptes molt gustoses però sense gluten i sense sucre. Es diu Gabriela Marchesotti i ens ha presentat el llibre 'Pastelería sin sin' (Libros Cúpula)

¿Qué significa ser celíaco?

La Farmacia en Casa

Hoy os ocupamos de los celíacos, qué significa serlo y qué precauciones hay que tomar en casa y en el colegio. Guillermo, un niño que tiene 5 años, lo sabe muy bien, y nos cuenta de primera mano cómo él sabe distinguir los alimentos que tienen gluten y los que no.