VILA-REAL PER LA CONVIVÈNCIA EN FESTES

L´Ajuntament de Vila-real treballa per compaginar el descans veïnal amb les penyes

La comissió especial de convivència tractarà de frenar les queixes veïnals de cara a las festes de Sant Pasqual.

ondacero.es

CASTELLON | 28.02.2020 15:44 (Publicado 28.02.2020 15:27)

Imatge de les penyes durant el sopar de germanor en la plaça Major.
Imatge de les penyes durant el sopar de germanor en la plaça Major. | ONDACERO.ES

La regidora ha presentat l'anàlisi i diagnòstic que s'ha realitzat en base a l'estudi de queixes registrades per la Policia Local i ha constatat la problemàtica per les molèsties fora de les dues setmanes festives per part d'aquelles penyes que utilitzen els seus 'casals' com a llocs de reunió durant tot l'any. En 2018 es van registrar 173 queixes per molèsties dels 'casals' fora de les festes i es van interposar 23 denúncies; en 2019 les queixes fora de festes van ser 110 i es van interposar 21 denúncies.

La comissió ja va adoptar algunes mesures de cara a les festes de maig de 2019, com el reforç de la neteja o la campanya per a recordar a les penyes l'obligatorietat d'inscriure's al registre de 'casals' que té l'Ajuntament de Vila-real.

Amb el diagnòstic realitzat en base als informes tècnics, i després d'escoltar també les opinions de la Comissió de Penyes, la Junta de Festes, i els representants de les associacions veïnals, la comissió decidirà les possibles mesures de cara a les properes festes de maig.