VII Premi Ciutat Solidària

Onda Cero i el Consorci de la Zona Franca reconeixen la tasca de l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries i d’ACENCAS

La setena edició del guardó distingeix la tasca social de les entitats que han participat en l’espai Ciutat Solidària del programa “La Ciutat”. La guanyadora, que ha estat guardonada amb un premi de 3.000 euros, ha estat l’Associació Catalana d’Atàxies hereditàries pel seu compromís en la lluita contra aquesta malaltia minoritària i en el suport a les famílies dels afectats. ACENCAS, l’Associació Centre Català d’Addiccions Socials, ha estat reconeguda amb l’accèssit i ha rebut una litografia i una campanya de comunicació per la seva tasca per ajudar a les persones que pateixen ludopatia.

Onda Cero Catalunya

Barcelona | 28.11.2019 11:17

Els guanyadors del Premi Ciutat Solidària 2019 acompanyats pel director d'Atresmedia Radio, Ramón Osorio; el delegat especial del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro; la directora de la xarxa de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo i el director d'Onda Cero Catalunya, Francesc Robert
Els guanyadors del Premi Ciutat Solidària 2019 acompanyats pel director d'Atresmedia Radio, Ramón Osorio; el delegat especial del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro; la directora de la xarxa de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo i el director d'Onda Cero Catalunya, Francesc Robert | ondacero.es

L’emissora Onda Cero Catalunya i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, amb el suport de Renfe, han atorgat el Premi Ciutat Solidària que reconeix la tasca de les més de ONG i les entitats socials sense ànim de lucre que treballen en els àmbits de la solidaritat, la salut, la infància, l’educació o la reinserció sòcio-laboral. Enguany, el premi ha arribat a la seva setena edició i des què va començar l’espai Ciutat Solidària han passat pel programa de ràdio més de 280 associacions.

Enguany, la guanyadora ha estat l’Associació Catalana d’Atàxies hereditàries que ha rebut un premi en metàl•lic de 3.000 euros, una litografia commemorativa, una campanya de comunicació a Onda Cero valorada també en 3.000 euros per donar a conèixer les seves activitats i dos bitllets d’AVE. El vocal de l’entitat Roc Torrel ha explicat que “aquesta malaltia neuronal, en les seves diferents variants, fa perdre la coordinació als afectats, que, en el cas de Catalunya, són unes 400 persones”. Una malaltia rara però amb uns tractaments molt costosos.

De la seva banda, ACENCAS, entitat que treballa per ajudar a les persones que pateixen algun tipus d’addició al joc, però també al sexe o a les noves tecnologies, ha obtingut l’accèssit que comporta també una litografia commemorativa, una campanya de comunicació a Onda Cero valorada també en 3.000 euros i dos bitllets d’AVE. El seu president, Francesc Perendreu, ha avisat que “o tornem a educar els nostres fills o el problema de les addiccions serà gravíssim”.

L’acte de concessió del premi s’ha fet a l’Hotel España de Barcelona en el decurs d’un acte que ha comptat amb la presència, entre d’altres, del delegat de l’Estat al CZFB, Pere Navarro; del director general d’Atresmedia Radio, Ramon Osorio, i la directora de rodalies a Catalunya, Maite Castillo. També hi han assistit membres del jurat així com de les entitats i associacions que han passat aquests anys per l’espai “Ciutat Solidària”. En els discursos finals, Navarro ha destacat que “amb premis com aquests es fan evidents malalties o addiccions que es viuen entre quatre parets”, mentre que Osorio ha reivindicat el paper dels mitjans de comunicació per “contribuir a una societat millor”.