El repte de l’habitatge a Catalunya

El sector immobiliari rebutja assumir un lloger social sense cap compensació econòmica

El gerent del Col·legi d’Administradors de Finques de Lleida-Barcelona, Lorenzo Viñas, ha explicat que l’obligació d’oferir un lloguer social a les famílies vulnerables amb una compensació econòmica és un camí “acceptable però insuficient”. Viñas també proposa limitar al 15% l’habitatge privat destinat a lloguer social.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 09.11.2021 15:52

En una entrevista al Notícies Migdia, Lorenzo Viñas s’ha felicitat per l’esmena que ha presentat Junts per Catalunya per tal que els propietaris que estiguin obligats a cedir habitatge per lloguer social rebin una compensació econòmica. Viñas creu que es tracta d’una esmena “valenta” i que obre una camí “acceptable però insuficient”.

En aquest sentit, el gerent del Col·legi d’Administradors de Finques de Lleida-Barcelona ha defensat que l’habitatge que han de cedir els grans tenidors estigui limitat al 15%. Sobre aquest tema, Viñas també ha qualificat d’exageració que es defineixi de gran tenidor un propietari que tingui 10 habitatges a tot Espanya.

Col·laboració público-privada

Viñas ha defensat que el sector privat està disposat a “col·laborar amb l’administració pública” per facilitar l’accés a l’habitatge dels més vulnerables però han demanat “respecte” i fer-ho “en condicions raonables”. En aquest sentit, Viñas ha assegurat que no es pot atribuir al sector aquesta situació de vulnerabilitat i ha recordat que és l’administració pública qui ha de garantir aquest accés.

El gerent del Col·legi d’Administradors de Finques de Lleida-Barcelona també ha lamentat que no s’hagi acceptat “cap ni una” de les propostes que han portat a la comissió del parlament que estudia la proposició de llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional.