ESPANYA I ARGENTINA

Les conseqüències del pols entre Milei i Sánchez

El professor de ciència política de la UB Jesús Maestro atén 'La Brúixola' per analitzar les declaracions del president de l'Argentina, Javier Milei, durant la seva intervenció en un míting de Vox.

Lola Surribas

Barcelona | 21.05.2024 20:43

Durant el discurs del president argentí Javier Milei a la trobada de Vox al Palacio Vistalegre de Madrid, el líder ha apel·lat directament a Pedro Sánchez i a la seva dona, titllant-la de corrupta. En aquest context, el president espanyol ha demanat unes disculpes que no han arribat i és per això que ha decidit retirar l'ambaixadora d'Espanya a Buenos Aires. El professor de ciència política de la UB Jesús Maestro explica a 'La Brúixola' que aquesta retirada "és una de les decisions diplomàtiques més dures que es poden prendre" i reconeix que "les relacions es veuran afectades perquè és evident que hi haurà represàlies".


Malgrat l'estira-i-arronsa de Sánchez i Milei, Maestro veu "possible, però no probable" un trencament de relacions entre Espanya i Argentina, ja que "pots esperar qualsevol cosa de Milei", afegeix.


Tot plegat, ha despertat opinions de tots els sectors polítics. Vox ha defensat a Milei i des del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha igualat Sánchez al president Argentí. En aquest sentit, el professor Jesús Maestro considera que les paraules de Milei "són una poca-soltada, però és un regal polític perquè li dona a Sánchez munició electoral".