LA CIUTAT, AMB MÍRIAM FRANCH

Guillermo Bagaria (Farmaceutics): “Les farmàcies son espais de confiança i accessibles per denunciar casos d'agressions”

Les farmàcies estrenaran un nou protocol d’actuació per detectar la violència masclista i l’atenció a les víctimes. Es tracta d’un protocol que s’aplicarà a nivell estatal amb l’objectiu de detectar casos i ajudar a les víctimes que els pateixen. En parlem amb Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

Míriam Franch

Barcelona | 10.02.2022 13:57

Les farmàcies són un espai de fàcil accés per a moltes persones i per tant, això podrà facilitar que les víctimes puguin demanar ajuda més fàcilment. És això el que busca el nou protocol per prevenir i denunciar casos d'agressions masclistes.

I és que en els últims mesos diversos grups han denunciat l’augment dels abusos sexuals utilitzant drogues de submisió química. Un augment de l’ús d’aquestes drogues que son imperceptibles per la víctima i que fan que després moltes d’elles no recordin res, i per tant, que sigui més difícil detectar i trobar l’agressor. De fet, les agressions sexuals utilitzant aquestes drogues han augmentat un 8% a tot l’Estat.