NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

És segur menjar un aliment quan ha vençut la data de consum preferent?

Molts cops tenim dubtes a l'hora de menjar un aliment que no sabem si ha caducat o està fet malbé. Menjar segur per evitar riscos és fonamental. Ho aprenem avui amb el llibre "Come Seguro, comiendo de todo".

ondacero.es

|

Parlem amb Beatriz Robles, autora de "Come seguro, comiendo de todo"

Un llibre amb el que aprendrem a diferenciar el que és un aliment segur, d'un aliment saludable, ja que el fet que avui en dia tinguem facilitat per disposar de molts aliments no vol dir que tots siguin sans i saludables.

Ens parla de la importància de mantenir la cadena del fred, de com d'important és colocar bé la compra a la nevera i als armaris un cop tornem del supermercat i molts més consells que ens faran el menjar molt més segur.

Beatriz posa molta atenció a la conservació dels aliments i a les temperatures. "Ens trobem receptes que ens proposen cuinar a 40 graus i qualsevol temperatura per sota dels 60 és una temperatura de risc",

L'arribada de les tendències com la cuina japonesa i altres influències de fora també cal tenir cura d'elles:

"E consum de sushi, carpaccios, tàrtars, que estan fets amb carn crua, si no es maximitzen les pràctiques higièniques són aliments de risc i no s'haurien d'oferir mai a la població vulnerable: nens, gent gran, embarassades o immunodeprimits" .

Així doncs la higiene dels aliments i del mobiliari on cuinem també és crucial per tal de menjar sà i segur.

Ens ho explica a "Nits de Ràdio"