L’ACTUALITAT A FONS

Eugeni Rodríguez (Observatori Contra l'Homofòbia): “Demanem al nou govern que crei una conselleria per lluitar contra la LGTBIfòbia”

Les agressions LGTBIfòbiques han augmentat un 20% respecte a l’any anterior segons un estudi de l’Observatori Contra la Homofòbia. Unes xifres que es creu que poden anar a l’alça per culpa del creixement de l’extrema dreta. En parlem amb Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya.

Jaume Mas

Madrid | 17.05.2021 20:38

Al llarg del 2020 es van detectar un total de 189 casos de discriminació contra el col·lectiu. Sobretot han crescut les incidències contra els homes gais i bisexuals. Un augment, que tot i que durant diversos mesos va haver-hi un confinament, l’augment més gran s’ha produït a la via pública, un 32%. Tot i això, les denúncies a les xarxes suposen un 16%.

El fet que la gran majoria de les denúncies, un 60%, siguin d’homes gays i bisexuals, es deu a la facilitat per denunciar per part dels homes blancs. Mentre que les denúncies de lesbofòbia, van a la baixa, no per la falta d’agressions, si no per les poques denúncies que s’interposen, degut als llargs tràmits i la falta de confiança en les institucions i en la policia.