Temas

investigació

COL·LABORACIÓ AMB CAIXA POPULAR

Incliva, investigació sanitària

INCLIVA gestiona la investigació biomèdica de l'Hospital Clínic Universitari de València i el seu Departament de Salut, així com determinats grups d'excel·lència científica de la Facultat de Medicina de la Universitat de València i de la Fundació Carlos Simón.

Incliva ha signat amb Caixa Popular un conveni marc de col·laboració que converteix l’entitat financera valenciana en ‘Ambaixador d’honor d’INCLIVA’ pel seu suport a la investigació sanitària. L’objectiu és impulsar accions conjuntes per donar a conéixer l’activitat d’INCLIVA. Es tracta de conscienciar els ciutadans de la necessitat de potenciar la investigació sanitària en diferents àmbits...

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Prop de 840.000 euros per un projecte de l'IRBLleida que pretén personalitzar el tractament de l'obesitat greu

Aquesta setmana a l'Estat de Salut coneixem el projecte "Susceptibilitat genètica per a predir la pèrdua de pes després de la cirurgia bariàtrica". Un projecte que coordina l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, liderat pel doctor Albert Lecube i que ha rebut un finançament de gairebé 840.000 euros. El projecte pretén avançar en la medicina personalitzada i de precisió per poder aconseguir fer un bon seguiment dels pacients que han estat intervinguts de cirurgia bariàtrica i d'aquesta manera predir l'èxit d'aquestes intervencions en els pacients que pateixen obesitat, abans que es realitzi la cirurgia i alhora donar resposta a les malalties associades, com la diabetis i les apnees de la son.

LA BRÚJULA DE LA COMUNITAT VALENCIANA I CAIXA POPULAR

Fundació Oceanogràfic: investigació, conservació i divulgació

Contem la tasca de la fundació amb iniciatives con l'Arca del Mar que a 2021 va aconseguir la xifra de 600 tortugues recuperades des que es va posar en funcionament en 2007.

Caixa Popular té acords de col•laboració amb l'Oceanogràfic.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Barcelona va ser pionera posant detectius al carrer

Avui ha vingut a berenar al programa en José Luis Ibáñez Ridao, que ens ha portat el seu darrer llibre. Es titula 'Todo lo ve, todo lo oye, todo lo sabe' (Espasa). En aquest assaig, en José Luis ens explica que al 1925 una dona va dirigir, per primera vegada, una agència de detectius al nostre país. I va ser al carrer Canuda de Barcelona. Allà vam tenir la nostra 'Fletcher' particular.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

La realitat mai supera la ficció

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres en Marc Pastor, que és un dels agents dels Mossos d'Esquadra que ha participat en el llibre 'Mossos d'Esquadra: Els casos de ficció', en el que els propis treballadors del cos fan relats que no són reals però que podrien ser-ho. Amb aquest llibre pretenen oferir a la societat un manual d'auto-defensa davant de certes situacions de la vida.