Temas

idioma

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Els orígens de la llengua japonesa

S’acosta el final de la temporada i no volem acomiadar-nos de tots vosaltres sense tractar de aclarir els orígens de la llengua japonesa, i qui millor per a poder-nos guiar en aquest viatge en el temps que la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El futur dels cetacis a les costes nipones, viure el Matsuri “a tope”, més novetats saboroses de Japonshop.com i el Màster definitiu en cultura i negocis al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. El Ferran Tarradellas, representant de la comissió europea a Barcelona, ens explicarà a la secció d’actualitat les bondats del nou acord comercial que enfortirà les relacions entre Europa i el Japó. La Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona et desvetllarà els orígens de la seva llengua, la japonesa, per poder aprendre millor aquest idioma fascinant. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i les seves especialitats en snacks, begudes i noodles recent importats del Japó. Per acabar descobriràs que també es fa Wasabi a Catalunya, tot gràcies a Yama Aoi Wasabi. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El Japó sísmic, un llibre sobre les paraules impossibles, la guia del ninja i un chef nipó estrella a l’Hospitalet.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat viureu la realitat dels terratrèmols al Japó i com es prepara la població per a cada sacsejada. Hanakotoba, o el llenguatge de les flors és el llibre que desvetlla un munt d’expressions nipones que no tenen traducció a la nostra llengua. El seu autor, l’Àlex Pler ens desvetlla les seves preferides i el procés de creació d’aquest diccionari tant atípic i poètic. Al Sabors de Japó, el Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant EL NIPPON a l’Hospitalet de Llobregat, ens ensenyarà la recepta del Okonomiyaki, a més dels seus suggeriments més clàssics que no podeu deixar passar. Per acabar, voleu aprendre les tècniques dels ninja? El Victor Bayod ens desvetlla algunes de les claus des del Bujinkan Okami Bushi Dojo. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Com moure’ns pel Japó, el Festival Kokoro, influències culinàries coreanes i el mànager català d’artistes del Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlarem, dins la tertúlia Izakaya, sobre totes les maneres possibles de gaudir del Japó a l’estiu. A la secció d’actualitat coneixerem ben de prop el festival Kokoro, que va tenir lloc a Barcelona aquest cap de setmana passat, en coneixerem als seus protagonistes i descobrirem quines novetats tenen per la edició vinent. El nostre bon amic Toni Torres, gran coneixedor del panorama musical japonès, cap de l’estudi “Here Comes de Sound” i manager de músics de l’altura de Nana Kitade, ens farà una visita i ens explicarà la seva experiència dins el Show Business al Japó, i ara portant artistes nipons a Espanya. Al Sabors de Japó, l’Albert Mata, xef i propietari del restaurant barceloní TONKOTSU ens ensenyarà la recepta del kimchi, una tapa de col picant coreana que triomfa al Japó i que cada vegada més podem testar a restaurants japonesos. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Coneix al Iñaki Soto, el responsable del projecte linguístic Academia Japonia

L’Iñaki Soto li ha donat una volta a això d’aprendre el japonès, doncs ens explica que si un no viu la llengua al seu lloc d’origen és molt difícil que mai l’arribi a perfeccionar. I té tota la raó, es per aquest motiu que envien als seus alumnes, si ho desitgen, a fer practiques o a treballar al Japó, per a que la immersió sigui total. Si vols conèixer la seva experiència personal amb el país del sol naixent i com segueix evolucionant la seva visió d’acadèmia, no pots perdre’t aquesta entrevista.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – La tribu dels Ainu, les bogeria de les Vending Machine i una acadèmia molt transversal.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat coneixeràs de la mà del Jonathan López- Vera la cultura dels Ainu, el poble indígena del Japó que acaba de veure reconeguda i protegida la seva cultura per part del govern japonès. A la tertúlia Izakaya xerrarem amb el Raul Carda de Japonshop.com i amb la Erika Hatamoto de l’agència de viatges JTB sobre la multitud de màquines d’auto-venda que hi ha per tot el Japó, la quantitat tan gran de begudes i snacks que serveixen, a més de la immensa paleta de sabors que ens pot arribar a presentar una sola marca de refrescs. A la emprenedoria coneixerem al Iñaki Soto, director de la acadèmia de Japonès, Japonia, una escola que ofereix molt més que classes de llengua, i que dona moltes oportunitats a aquelles persones que volen estudiar o treballar al país del sol naixent. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – PROGRAMA ESPECIAL PER SANT JORDI

Edició especialíssima del MADE IN JAPAN a la Rambla Just Oliveras de l’Hospitalet de Llobregat, en el que parlarem tot el que ha fet triomfar la cultura japonesa a casa nostra, es a dir l’anime, el cinema, la literatura, la música, el manga, la cuina japonesa i mil coses més amb el Yuichi Hayashi del restaurant El Nippon, la Núria Olver de JTB i el Toni Torres dels estudis Here comes the sound.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Música, més sabors al·lucinants i el ritual del samurai?

Per aprendre llengua, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlarem de la evolució de la música al Japó, des de la més tradicional fins a la música electrònica, passant pel City-pop, l’Enka o el J-Rock. A la secció d’actualitat tindrem la sort de comptar amb el Daniel Quesada de Hobby consoles que ens desvetllarà els secrets del nou videojoc de les olimpíades en el qual pots competir en noves disciplines de la ma del Mario o el Sonic. Descobrirem de la ma de Rituals la línia Samurai, cosmètica destinada al públic masculí, però també altres productes que troben tota la seva inspiració al Japó. Al Sabors de Japó, el Raul Carda de Japonshop.com ens seguirà presentant nous productes molt llaminers que de ben segur faran les vostres delícies. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Emperador i ramen, hi ha res més japonès?

Per aprendre llengua, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui tractarem molt a fons la figura del Tennō, l’emperador del Japó, arrel de la abdicació de Akihito i el posterior nomenament del seu fill Naruhito. Tindrem la sort de comptar amb dos grans especialistes en la matèria, per una banda l’historiador Jonathan López Vera i per l’altra l’advocat Salvador Rodríguez Artacho. A la secció d’actualitat tractarem el problema del Karoshi (mort per esgotament) i aprendrem amb la Sheila Estévez a gestionar millor l’estrès a la feina. A més la gastronomia estarà súper present en aquest programa, no només per que Japonshop.com ens presentarà nous productes d’aquests que porten directament des del Japó, però també per que coneixerem Mutenroshi ramen i Kame House Kitchen, dos restaurants units per un concepte, l’anime i el brunch a la japonesa. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Beisbol, karate, nous sabors i molta tela!

Per aprendre llengua, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlem breument de la figura del emperador al Japó, tit anticipant la futura abdicació de Akihito. També farem un saborosíssim top 3 de productes gastronòmics que ens porta Japonshop.com, no sense abans fer la nostra lliçó de japonès setmanal a la Càpsula Nipona, o tractar en profunditat els esports i les arts marcials al Japó dins la nostra Tertúlia Izakaya. Per acabar us presentarem a Nunoya, experts en teixits i estampats japonesos, què ens explicaran? Ens agrada als catalans confeccionar amb teles nipones? Tot això i molt més a l’entrevista d’Emprenedoria. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!