En Cádiz
El IES San Severiano impartirá idioma chino a partir de 2022
La directora del centro, Marta Meléndez, analiza en Más de Uno lo que supone este inicio de cursos en su centro.
Temas
En Cádiz
La directora del centro, Marta Meléndez, analiza en Más de Uno lo que supone este inicio de cursos en su centro.
Día Lengua Materna
El domingo, se va a celebrar el Día Internacional de la Lengua Materna. Una iniciativa que surgió en Bangladesh y que aprobó la UNESCO en 1999. Desde el 21 de febrero del año 2000 celebra este día para mostrar la diversidad lingüística en cada uno de los territorios.
tiene origen canadiense
Este idioma se creó en Canadá por la filóloga Sonja Elen Kisa, consta solo de 120 palabras y lo hablan unas 4.000 personas.
MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ
La nostra sensei, la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona ens ensenya com utilitzar els verbs japonesos que, ja veureu, són més fàcils de ver servir que els de moltes altres llengües, inclosa la nostra.
Entrevista en 'Por fin no es lunes'
Hay palabras que invitan a ser feliz y queremos comprobar si es así y qué palabras nos ayudan a tomarnos mejor la vuelta a la rutina. De ello hablamos con Judith González Ferrán, filóloga y miembro de la Fundeu. "Vivimos en un momento en el que la filosofía positiva se potencia mucho" asegura.
MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ
S’acosta el final de la temporada i no volem acomiadar-nos de tots vosaltres sense tractar de aclarir els orígens de la llengua japonesa, i qui millor per a poder-nos guiar en aquest viatge en el temps que la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona.
EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA
Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. El Ferran Tarradellas, representant de la comissió europea a Barcelona, ens explicarà a la secció d’actualitat les bondats del nou acord comercial que enfortirà les relacions entre Europa i el Japó. La Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona et desvetllarà els orígens de la seva llengua, la japonesa, per poder aprendre millor aquest idioma fascinant. Al Sabors de Japó ens deixarem recomanar pel Raul Carda de Japonshop.com i les seves especialitats en snacks, begudes i noodles recent importats del Japó. Per acabar descobriràs que també es fa Wasabi a Catalunya, tot gràcies a Yama Aoi Wasabi. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!
EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA
Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat viureu la realitat dels terratrèmols al Japó i com es prepara la població per a cada sacsejada. Hanakotoba, o el llenguatge de les flors és el llibre que desvetlla un munt d’expressions nipones que no tenen traducció a la nostra llengua. El seu autor, l’Àlex Pler ens desvetlla les seves preferides i el procés de creació d’aquest diccionari tant atípic i poètic. Al Sabors de Japó, el Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant EL NIPPON a l’Hospitalet de Llobregat, ens ensenyarà la recepta del Okonomiyaki, a més dels seus suggeriments més clàssics que no podeu deixar passar. Per acabar, voleu aprendre les tècniques dels ninja? El Victor Bayod ens desvetlla algunes de les claus des del Bujinkan Okami Bushi Dojo. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!
EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA
Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlarem, dins la tertúlia Izakaya, sobre totes les maneres possibles de gaudir del Japó a l’estiu. A la secció d’actualitat coneixerem ben de prop el festival Kokoro, que va tenir lloc a Barcelona aquest cap de setmana passat, en coneixerem als seus protagonistes i descobrirem quines novetats tenen per la edició vinent. El nostre bon amic Toni Torres, gran coneixedor del panorama musical japonès, cap de l’estudi “Here Comes de Sound” i manager de músics de l’altura de Nana Kitade, ens farà una visita i ens explicarà la seva experiència dins el Show Business al Japó, i ara portant artistes nipons a Espanya. Al Sabors de Japó, l’Albert Mata, xef i propietari del restaurant barceloní TONKOTSU ens ensenyarà la recepta del kimchi, una tapa de col picant coreana que triomfa al Japó i que cada vegada més podem testar a restaurants japonesos. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!
MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ
L’Iñaki Soto li ha donat una volta a això d’aprendre el japonès, doncs ens explica que si un no viu la llengua al seu lloc d’origen és molt difícil que mai l’arribi a perfeccionar. I té tota la raó, es per aquest motiu que envien als seus alumnes, si ho desitgen, a fer practiques o a treballar al Japó, per a que la immersió sigui total. Si vols conèixer la seva experiència personal amb el país del sol naixent i com segueix evolucionant la seva visió d’acadèmia, no pots perdre’t aquesta entrevista.