Temas

Esquizofrenia

Ahora valoran hacer una patente

Un estudio revela que las huellas dactilares predicen el riesgo de sufrir esquizofrenia con una fiabilidad del 70%

Las huellas dactilares indican el riesgo de padecer esquizofrenia con una fiabilidad del 70%. Este es el principal hallazgo de un estudio liderado por Hermanas Hospitalarias y CIBERSAM. Los investigadores han aplicado un algoritmo avanzado de inteligencia artificial a una muestra de alrededor de 1.500 personas, 600 de las cuales pacientes de esquizofrenia de los centros de Hermanas Hospitalarias de todo el Estado y 850 de controles sanos.

Un desastre que costó vidas

Hoy conocemos la historia del "Baile de los Ardientes"

Un monarca enfermo que se ganó muchas enemistades, una idea descabellada y peligrosa, un hermano que no recibió la información pertinente y una decisión absurda. Todo junto llevó a un desastre, que aún pudo ser mayor. Juan Manuel Palomino nos cuenta la historia del conocido como "Baile de los Ardientes", que se cobró algunas vidas y casi una corona.

CON JAVIER CANCHO

#HistoriaD: Los Galvin

En otro capítulo de la historia de la medicina, Javier Cancho relata la historia de la familia Galvin. Un ejemplo de la incomprensión de la esquizofrenia por parte de los médicos.

EN BUENAS MANOS

Tratar la esquizofrenia

Laboratorios Farmacéuticos Rovi ha anunciado esta semana que la Comisión Europea (CE) ha autorizado la comercialización de Okedi (Risperidona ISM) para el tratamiento de la esquizofrenia en adultos en los que se ha establecido la tolerabilidad y efectividad con risperidona oral.

(AFAP) ES LA ASOCIACIÓN DE FAMILIARES DE ADULTOS CON PROBLEMAS DE PERSONALIDAD

Nace en Ciudad Real una nueva Asociación de Salud Mental

Afap nace en Ciudad Real, aunque su origen se remonta al año 1995 como consecuencia de la unión de un grupo de padres, familiares y tutores de personas con enfermedad mental afectados de esquizofrenia, ante la carencia de centros o instituciones que pudieran acoger a los mismos.

LECCIONES DE VIDA

La escalada como medio para superar barreras sociales y médicas

Hoy en Más de Uno Almería, contamos con el testimonio de Javier Álvaro, aventurero y documentalista, quien ha participado en un proyecto humanitaria para ayudar a mujeres pakistaníes a realizar una subida a una de las cumbres del Himalaya. Además, nos cuenta los beneficios saludables que le ha aportado la escalada a personas enfermas de esquizofrenia

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 12/09/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Parlem de la volta a a l'escola segura per a nens amb al·lèrgia, asma i immunodeficiències primàries. Els pediatres al·lergòlegs reclamen un protocol comú en al·lèrgies en els centres escolars que han de garantir la seguretat i protecció dels infants amb al·lèrgia i asma, sobretot per als casos més severs. Carles Aguilar parla amb el Dr. Juan Carlos Juliá, Pediatre Al·lergòleg i Coordinador del Grup de Treball d'Educació Sanitària de la Societat Espanyola d'Immunologia Clínica, Al·lergologia i Asma Pediàtrica (SEICAP).

Un cop passat el període vacacional, tots tornem a la normalitat i a les nostres activitats quotidianes. Els petits de la casa i el joves inicien un nou curs escolar i els adults hem de fer front a les despeses que comporta aquest fet. Però moltes persones també decideixen començar alguna activitat: apuntar-se a una acadèmia d’idiomes o matricular-se en un gimnàs, per exemple. Avui demanem consell a la subdirectora de l’Agència Catalana del Consum, la Sra. Marta Rovira, perquè ens orienti sobre com fer aquestes compres i contractacions de manera que no tinguem sorpreses desagradables.

Desprès Carles Aguilar parla amb el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre, sobre les diferents eines que utilitza la medicina regenerativa. Es tracta d'emprar els propis mecanismes que utilitzen les cèl·lules del nostre cos en aquelles zones que puguin estar més danyades, reparant o regenerant aquests teixits per recuperar la seva funcionalitat, especialment en el processos artròsics degeneratius.

El següent tema és l'esquizofrènia i les seves necessitats no cobertes. Les persones amb malaltia mental necessiten un tractament integral que atengui les seves necessitats sanitàries, familiars, culturals, els doni suport social que els permeti la seva integració sociolaboral i eviti, sempre que sigui possible, la segregació del malalt, mantenint-lo en el seu entorn. Què ens queda per fer en esquizofrènia ?, Quines són les principals necessitats no cobertes ?, Quines són algunes falses creences habituals sobre l'esquizofrènia ?, el tractament de l'esquizofrènia més enllà dels símptomes, què és important considerar ?, efectes metabòlics (augment de pes, diabetis, etc ...). En el temps de Angelini Pharma Espanya, Carles Aguilar parla amb el Dr. Fermín Mayoral, Cap de Secció de Psiquiatria de l'Hospital Regional Universitari de Màlaga.

EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR

L'esquizofrènia i les seves necessitats no cobertes

Les persones amb malaltia mental necessiten un tractament integral per atendre les seves necessitats sanitàries, familiars, culturals, els doni suport social que els permeti la seva integració sociolaboral i, sempre que sigui possible, es mantingui al malalt en el seu entorn.