Gente Viajera de Galicia
Lalín vive este domingo o día grande da Feira do Cocido
Viaxamos ata a capital do Deza para coñecer o programa da LV Feira do Cocido que vive este domingo o seu día grande. Conversamos co alcalde de Lalín, José Crespo.
Temas
Gente Viajera de Galicia
Viaxamos ata a capital do Deza para coñecer o programa da LV Feira do Cocido que vive este domingo o seu día grande. Conversamos co alcalde de Lalín, José Crespo.
LV FEIRA DO COCIDO DE LALIN
O alcalde de Lalín, José Crespo, presentou en Santiago a súa Feira xunto a directora xeral de Turismo Nava Castro; o secretario xeral de Política Lingüística, Valentín García; e a concelleira de Cultura, Begoña Blanco.
ON EGIN
En nuestro espacio On Egin el cocinero Oscar Peñín nos ha dado las mejores pautas para calentarnos en estos días de invierno. La solución pasa por un buen cocido, sopa, caldo o crema, pero también por segundos platos propios de estas fechas y postres que se sirven calientes.
PROGRAMA COMPLETO
Literalmente media vida en EE. UU. y media vida en Galicia. Silvana Sieiro nos contó esas dos mitades vitales describiendo similitudes y antagonismos. Patti Blanco continúa de ruta por los cocidos de Galicia.
CON SUSANA PEDREIRA
Abrimos o programa coa actualidade da xornada, marcada polo incendio de Pontesa, e buscando a previsión metereolóxica para as vindeiras horas. Abrimos tempo de entrevista co alcalde de Lalín, José Crespo, e falamos do mundo do motor con Abel Millán. Ademais, como cada luns, escoitamos música nunha nova edición de "Cántamo... en galego!".
Más de Uno Segovia 29/09/2022
Luis Miguel Benito, presidente Asociación para el Desarrollo del Garbanzo de Valseca.
Máis de Un Pontevedra
Falamos co alcalde, Xosé Crespo, do programa da Feira lalinense, a única festa gastronómica de todo o Estado que conta coa distinción como Festa de Interese Turístico Internacional
SE NOS VA LA OLLA
Diez locales de hostelería ofrecerán desde el sábado 26 hasta el martes 1 de marzo cocido, raciones y tapas elaborados con productos porco celta. En Navia de Suarna celebran este domingo la edición XXXI de su Festa da Androlla y la Ribeira Sacra llega el "Estase Cocendo" en el que participan 70 establecimientos. Habrá además visitas guiadas, encuentro motero o rutas a caballo. Con Mercedes González repasamos estas y otras citas gastronómicas como la cata calificación de la D.O Ribeira Sacra que volvió a celebrarse tras la anulación del pasado año por la pandemia.
Más de Uno Segovia 17/02/2022
Hablamos con Silvana Plaza, tesorera Asociación el Olmo y la Vega.
CON DAVID DE JORGE
Nuestro chef, Robin Food, nos da la receta para cocinar un cocido gallego en homenaje al periodista y colaboradorde 'Más de uno' Fernando Ónega