Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

El Voluntariat pel Valencià obri fronteres i salta a les xarxes socials

El programa preten posar en contacte, a través d´internet, persones de la resta del món que estiguen interessades a aprendre a parlar en valencià

ONDACERO.ES | CASTELLON | Actualizado el 16/07/2018 a las 13:42 horas

El regidor de Normalització Lingüística Santi Cortells ha presentat la vintena edició del Voluntariat pel Valencià amb l´assocciació Cultural Socarrats.

El regidor de Normalització Lingüística Santi Cortells ha presentat la vintena edició del Voluntariat pel Valencià amb l´assocciació Cultural Socarrats. / ONDACERO.ES

Enguany la modalitat presencial, amb persones residents a Vila-real que hauran de quedar una hora a la setmana, se suma la modalitat en línia, que ajudarà a que aprenentes amb poc temps aprofiten les xarxes socials o altres instruments virtuals per a contactar amb voluntaris per a realitzar la mateixa activitat però sense eixir de casa.

En aquest sentit, l'edil destaca que “hem volgut ampliar el programa i arribar a altres països”. “Gràcies a la Xarxa Llull, a la qual l'Ajuntament de Vila-real està adherit, posarem en contacte persones que estudien valencià en universitats de tot Europa i de la resta del món amb aquells que ho parlen i que estan interessats a aprendre un altre idioma a través de videoconferència perquè facen tàndems virtuals” afig que “només a Alemanya existeixen entre 30 i 40 universitats que ensenyen valencià, a les quals se sumen múltiples centres universitaris de llocs com, per exemple, Canadà, Croàcia, França, Estats Units, Itàlia o Irlanda, entre un llarguíssim etcètera”. “Si un estudiant alemany vol aprendre valencià i a Vila-real hi ha un veí que vol millorar el seu alemany, a través del programa podran contactar, conèixer-se i intercanviar els seus coneixements”, afirma.

La campanya comença l'1 de març amb la presentació de les parelles. A l'equador de la campanya es programarà un passeig cultural i en la segona quinzena de juny tindrà lloc la clausura, en la qual es lliuraran els diplomes de participació. “La campanya sempre està oberta, així que qualsevol moment és bo per a llançar-se a parlar en valencià”, conclou el regidor de Normalització Lingüística, que anima a participar.