VILA-REAL

Vila-real reforça la vigilància per evitar abocament de voluminosos en la via pública

L´Ordenança de Convivència Ciutadana estipula sancions de fins 3.000 euros per l´incompliment en materia de voluminosos.

ondacero.es

CASTELLON | 18.09.2019 10:13

Els regidors Silvia Gómez i Paco Valverde junt amb el  director de l´àrea de Medi Ambient de Fobesa, Javier Bartolomé.
Els regidors Silvia Gómez i Paco Valverde junt amb el director de l´àrea de Medi Ambient de Fobesa, Javier Bartolomé. | ONDACERO.ES

Fobesa i l´Ajuntament de Vila-real han iniciat una campanya de conscienciació amb l'objectiu d'atallar el problema de l'abocament de voluminosos en la via pública. La iniciativa, que s'emmarca en el pla Vila-real + neta, preten reforçar la vigilancia amb la Policia Local, que va a estar pendent de la detecció dels autors d'abocaments incontrolats a fi de sancionar-los en el marc de l'Ordenança de Convivència Ciutadana.

Segons les dades de Fobesa, en 2018, es van realitzar un total de 6.256 recollides, de les quals només el 37% van comptar amb el corresponent avís al servei de recollida gratuït, mentre que en el 63% dels casos es tractava de voluminosos depositats en la via pública de forma incontrolada, majoritàriament al costat dels contenidors de residus. A més, segons les dades de Fobesa, fins al 31 d'agost d'enguany, la recollida de poda i voluminosos s'havia incrementat un 6,79% respecte al mateix període del passat any.

La campanya contempla el repartiment de tríptics informatiu sobre horaris per a depositar residus orgànics (de 20 a 23 hores), els tipus de contenidors de recollida selectiva, el telèfon per a avisar al servei gratuït de recollida de voluminosos (964 536 761), així com les dades bàsiques de l'ecoparc, on també es poden depositar aquests estris de forma totalment gratuïta. A més un controlador ambiental de Fobesa es desplaçarà de dilluns a dissabte en una furgoneta per a realitzar labors de vigilància per detectar punts d'abocament de voluminosos. Quan es detecten estris abandonats, els operaris de Fobesa procediran a precintar aquests voluminosos i es donarà un període de temps abans de recollir-los perquè els responsables municipals puguen intentar localitzar als autors de l'abocament.

l'Ordenança de Convivència Ciutadana contempla sancions de fins a 3.000 euros quan es tracta d'infraccions molt greus.