VILA-REAL

Vila-real inicia el curs escolar amb normalitat

Un total de 7.974 alumnes inicien aquesta setmana el curs escolar en els centres docents de Vila-real.

ondacero.es

CASTELLON | 11.09.2018 08:56

El regidor d'Educació, Eduardo Pérez, i la coordinadora general d'Alcaldia, Silvia Gómez, han donat la benvinguda al curs  en el  col•legi Angelina Abad.
El regidor d'Educació, Eduardo Pérez, i la coordinadora general d'Alcaldia, Silvia Gómez, han donat la benvinguda al curs en el col•legi Angelina Abad. | ONDACERO.ES

El curs arranca en Vila-real amb més places que alumnat nou, ja que de l'oferta de 565 places per als alumnes que comencen l'escolarització s'han cobert un total de 510. En total, són 3.102 estudiants de secundària i 4.872 de primària i infantil, entre els quals es troben les aules de dos anys.

Vila-real manté este curs la ratio, s´ha duplicat el contracte de neteja i s´han realitzat més de 700 actuacions en els col•legis públics.

El nou curs contempla novetats en els horaris a partir d´octubre, ja que les 10 escoles publiques van a tenir sis horaris diferentes d´eixida dels alumnes del centre. La novetat ha soprés als pares dels alumnes que s´han assabentat en setembre.

En quant a infraestructures la creació del nou hort escolar del col•legi Pius XII, les noves portes que milloren l'accés al Pintor Gimeno Baró i Angelina Abad i el nou ascensor de l'Escultor Ortells, a la qual cosa se suma l'aprovació de noves intervencions de millora, a través del programa Edificant, en els col•legis José Soriano, Concepció Arenal, Pasqual Nàcher i Escultor Ortells. A més asegura el regidor d´Educació Eduardo Pérez que Ajuntament i Conselleria estan treballant en la licitació de l'aulari del Carles Sarthou, on de moment la Conselleria ha instal•lat noves aules prefabricades.

Aquest mes de setembre s'espera el decret de creació de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de la Plana Baixa, amb seu a Vila-real. De moment, s'amplien els nivells, amb el C2 d'anglès i valencià, el B1.2. de francès i el B1 d'italià.