VILA-REAL

Fins 40 litres en tres hores han caigut en Vila-real

Un tram de la ruta botánica esta tancada al pas per desprendiments de roques a conseqüència de les plutjes

ondacero.es

CASTELLON | 04.06.2018 08:57

El regidor de Serveis Publics Paco Valverde que ha acompanyat als serveis desplaçats fins als diferents punts.
El regidor de Serveis Publics Paco Valverde que ha acompanyat als serveis desplaçats fins als diferents punts. | ONDACERO.ES

la Regidoria de Serveis Públics i la Policia Local de Vila-real han treballat de manera coordinada per a garantir la seguretat en la ciutat després de les fortes pluges registrades, que han deixat fins a 40 litres en tres hores.

Des de primera hora d´ahir diumenge s'han activat tots els protocols i, tot i que en general els col•lectors han funcionat correctament, la Policia Local ha procedit al tall preventiu d'alguns camins rurals, així com el pas subterrani del carrer Furs de València i l'accés a la Ciutat Esportiva Pamesa, que s'han reobert a les 11.00 hores.

Per la seua banda Serveis Públics s'ha centrat des de primera hora del matí en la revisió de la xarxa de sanejament, especialment dels 13 punts negres en els quals habitualment es produeix algun problema. La xarxa ha funcionat a la perfecció i ha sigut capaç d'absorbir els 40 litres registrats, a excepció del punt entre els carrers de l'Ermita i el Calvari, on s'ha produït una incidència puntual. “Es tracta d'un problema que no respon a qüestions de manteniment, sinó d'infraestructura, en el qual la Regidoria de Serveis Públics ja està treballant amb un contracte amb l'empresa local Ultraprotek per a avaluar la situació i donar-li solució definitiva", explica el regidor de l'àrea, Francisco Valverde, que ha acompanyat als serveis desplaçats fins als diferents punts.

També a causa de la pluja, un tram de la ruta botánica, en el terme de Vilar-eal , ha hagut de ser tancat al pas. Les pluges d´aquesta setmana van provocar el desprendiment de roques que, malgrat haver sigut ja retirades, han portat el Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars a decidir mantenir tancat al pas de persones el tram afectat, a l'espera d'una avaluació tècnica que permeta descartar qualsevol risc de nous despreniments. Una vegada puga reobrir-se la ruta botànica amb total seguretat, l'Ajuntament de Vila-real i el Consorci informaran de la reobertura de manera convenient.