Actualitat

Posen en marxa el primer museu virtual de la Guerra Civil

El catedràtic d'Història Contemporània de la URV, Joan Maria Thomàs, és un dels impulsors del primer museu virtual de la Guerra Civil. Un projecte que neix del fet que no existeixi un "museu físic" dedicat al conflicte i al seu impacte.

Redacción

Tarragona | 20.09.2022 09:57

Posen en marxa el primer museu virtual de la Guerra Civil
Posen en marxa el primer museu virtual de la Guerra Civil | ACN

El finançament ha arribat de fons de recerca canadencs i vol facilitar l'accés al coneixement sobre la guerra, amb informació elaborada per un equip d'experts internacional format per historiadors, arqueòlegs, experts en humanitats i acadèmics.

El museu ofereix accés gratuït a cinc galeries amb 130 imatges i textos, en castellà i anglès, que narren rigorosament el conflicte militar i les rereguardes, així com l'impacte sobre la vida de persones corrents.

Com ha explicat el professor Joan Maria Thomàs, un dels grans reptes del projecte ha sigut la selecció de les imatges i aconseguir els permisos necessaris per a la seva exposició, perquè moltes estan subjectes a drets d'autoria.

El museu és obert i incorporarà nous col·laboradors, objectes i sales. També aprofundirà en les col·laboracions ja iniciades amb altres museus i memorials dins i fora d'Espanya, com el Centre Documental de Memòria Històrica, el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i el Museu de la Pau de Guernica, entre d'altres.