Evolució de la pandèmia a Catalunya

La velocitat de contagi continua disminuint però creixen els positius i les defuncions

Per vuitè dia consecutiu, la velocitat de propagació continua baixant a Catalunya, ara fins a l’1’02. Això vol dir que per cada 100 positius de mitjana es contagien 102 persones més. El risc de rebrot també baixa 50 punts, fins als 785. En canvi, la incidència a 14 dies puja fins als 804 casos per cada 100 mil habitants.

Redacción

Barcelona | 03.11.2020 10:57

Sanitaris a l'UCI de l'Hospital de Mataró
Sanitaris a l'UCI de l'Hospital de Mataró | ACN

A més, aquest dimarts s’han registrat 6.125 nous casos de coronavirus, 2.123 més que en el balanç de dilluns. Pel que fa a les defuncions, han mort 134 persones que tenien la malaltia. El nombre d’hospitalitzats baixa fins als 2.671 però pugen en 9 els pacients en estat greu a la UCI, que ja arriben als 490. Aquesta és una de les principals preocupacions del Departament de Salut, que ja ha avisat que prop del 60% dels llits ocupats a les UCIS són pacients per coronavirus.

Confinament domiciliari, ara no

L'executiu català creu que el tancament de bars, restaurants, sales de joc i salons d'estètica d'ara fa més de 15 dies comença a donar resultats i que les mesures adoptades el passat dijous - el confinament perimetral per municipis, el tancament de cinemes, teatres o la suspensió de les activitats extraescolars - poden ser suficients per doblegar la corba de la covid19. La portaveu, Meritxell Budó, descarta ara per un confinament domicilari però també ha apuntat cap a una desescalada diferent a la del mes de juny. "No podem fer un altre Sant Joan", ha advertit Budó.