BALAGUER

Suspesa la Transsegre a causa de la sequera

L'organització de la Transsegre i la Paeria de Balaguer han decidit suspendre la baixada de barques pel riu Segre que hi havia prevista al mes de juliol a causa de la sequera. Cada any es demana a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre que s'alliberi més aigua de l'habitual, ja que degut a la poca profunditat d'algunes zones abans d'arribar al pantà de Sant Llorenç de Montgai, cal més cabal d'aigua.

Agencias

Lleida | 13.06.2023 09:42

Suspesa la Transsegre a causa de la sequera
Suspesa la Transsegre a causa de la sequera | Transsegre Balaguer

A causa de les experiència de les darreres edicions, per enguany s'havia previst una organització molt basada en la seguretat dels participants, amb mesures com polseres identificadores amb xip, controls de sortides i arribades, i mesures restrictives de consum d'alcohol a l'espai natural del riu. El motiu és la voluntat de reconduir la festa, que tradicionalment té lloc el primer cap de setmana de juliol, entenent-la com una activitat al medi natural, i evitar les conductes incíviques que s'havien observat en les darreres edicions i que podien posar en risc la seguretat dels participants.

La sequera ja va fer replantejar la possibilitat de fer baixar barques fa unes setmanes i finalment aquest dilluns s'ha pres la decisió. Es van mirar de buscar solucions alternatives, com sortir des d'altres punts del recorregut, però no es va trobar cap espai que complís les necessitats d'accés al riu. Diumenge però, es farà una 'Petita Transsegre' amb barques que baixaran pel tram urbà del Segre entre el pont de Sant Miquel i el Pont Nou. També es mantenen les actuacions de divendres i dissabte a la nit.