El problema de l’habitatge a Catalunya

Els API veuen electoralisme en la llei que regula el lloguer

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, el president del Consell del Col·legi dels API de Catalunya, Joan Company, ha assegurat que, amb aquesta llei, els partits impulsors “traslladen tota responsabilitat al propietari privat” del problema de l’habitatge i “poden presentar-se en una campanya electoral i dir que s’ha fet alguna cosa”.

Gabriel Figueredo

| 11.09.2020 16:34

En aquest sentit, Company ha advertit que la llei que es va aprovar ahir al Parlament “serà contraproduent i provocarà que l’oferta, el punt essencial perquè baixin els preus, es reduirà com està passant en altres països”. El president d’aquest col·lectiu professional ha reconegut que “hi ha moltes famílies que no poden accedir a un pis de lloguer però que el que és necessita és un estoc molt més important d’habitatge públic de lloguer social i aquí no s’han fet els deures”.

Sobre els canvis introduïts a última hora en la llei, Company els ha qualificat de “retocs intranscendents” que només serveixen perquè Junts per Catalunya es justifiqui. En aquest sentit, ha lamentat que la formació liderada per Carles Puigdemont no hagi tingut “valentia” per mantenir unes esmenes que sí milloraven la llei.