LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO

El nou front marítim de Barcelona topa amb veïns, govern i oposició

La renovació del Front Marítim de Barcelona ha encès els ànims de veïns, Ajuntament i oposició. Ja fa temps que la zona viu un seguit de canvis, com el tancament d’algunes de les discoteques de la Vila Olímpica.

Redacción

|

Ara, s’han subhastat una vintena de locals i més de cinc-centes places d’aparcament, que eren propietat de l’Estat. El resultat: els propietaris de l’Hotel Arts s’han quedat pràcticament tots els lots que sortien a subhasta, en alguns casos, oferint preus molt per sobre dels de sortida.

Això ha originat crítiques a tres bandes: El Govern municipal, que ha quedat bocabadat per l’operació. Segons explica l’executiu d’Ada Colau, tenien uns plans acordats amb l’Estat per gestionar la zona. Una previsió, que ha saltat pels aires.

L’oposició, que hi suca pa i critica la subhasta i parla de pèrdua de patrimoni, d’especulació i de mala gestió.

I, la tercera pota, els veïns i veïnes de la zona, que temen que la Vila Olímpica i la Barceloneta s’aboquin, encara més, al turisme massiu i de festa i veuen inadmissible que l’Administració especulin, diuen, amb els locals de la zona.

A tot i això, la subhasta del litoral barceloní pot acabar en mans de la justícia: els afectats volen impugnar els resultats perquè les condicions de la subhasta han estat favorables als propietaris de l’Hotel Arts.