56º durant 52 minuts, la temperatura i el temps necessaris per desinfectar superfícies de coronavirus
A La Ciutat amb Mònica Günther parlem amb Sara Bover, cap del programa de Seguretat Alimentària de l’IRTA i líder d’un estudi que ha permès determinar la temperatura i el temps exactes necessaris per desinfectar superfícies i espais de coronavirus. Mentre no arriba la vacuna del coronavirus, el millor tractament és la higiene, les mesures de seguretat i les distàncies físiques. Però el cert és que també ens preocupa com es desinfecten els espais públics compartits, com poden ser els taxis, els autobusos i els metros. Fins ara, s’ha apostat per a la desinfecció química amb productes que, a vegades, presenten dubtes en l’efectivitat i en la seguretat de les persones com per exemple l’ozó. No queda clar que sigui realment efectiu contra el coronavirus i, a més, pot provocar lesions respiratòries greus, també a la pell i als ulls. En aquest context, l’IRTA, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, ha desenvoluparà un mecanisme que podrà erradicar el virus a alta temperatura. Preguin nota: 56º durant 52 minuts, o 65º a 7 minuts i mig.