Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

El candidat de Ciutadans passa per Onda Cero

Albert Rivera: "Mas s'embolica amb l’estelada per ocultar una gestió pitjor que la del tripartit"

Eleccions al Parlament de Catalunya de 2012. El President de Ciutadans es marca l’objectiu de mobilitzartota la gent que habitualment no vota a les eleccionsautonòmiques, "que és sociològicament no independentista"

Onda Cero | Eleccions al Parlament de Catalunya de 2012 | Barcelona
| 23/10/2012
Xavier Casanovas i Albert Rivera

Xavier Casanovas i Albert Rivera / Onda Cero

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha explicat al programa especial 'El Candidat' d'Onda Cero Catalunya que Artur Mas està utilitzant el debat de la independència per ocultar els seus fracassos. Rivera ha recordat que "abans que el President s’emboliqués amb l’estelada, ja estàvem malament", i ha alertat que "Convergència i Unió ha tret pitjors números que el tripartit". Per Rivera, una hipotètica separació provoca una "fractura emocional, perquè em fan triar entre el meu pare i la meva mare". I ha criticat: "mai havia vist com dividien entre bons i dolents; és una irresponsabilitat política".

Rivera ha assegurat que no es nega a parlar sobre una consulta a Catalunya, però que sempre s’ha de fer en el marc de les lleis. En aquest sentit, acusa a Artur Mas de "fer trampes i saltar-se el pas d’anar al Congrés per reformar la constitució, perquè sap que perdrà la votació a les Corts", però ha recordat que "la democràcia és això". Davant la hipòtesi de la secessió catalana, Rivera ha advertit que "no m'interessa el nou Estat català, perquè no m'interessa un país que aixeca fronteres, i si la hipòtesi independentista fos una realitat, no sé si m'interessarà ni Espanya ni Catalunya".

Objectiu: mobilitzar els no-independentistes abstencionistes

El candidat de Ciutadans ha assegurat que el seu primer objectiu de campanya és "evitar que Convergència i Unió tingui majoria absoluta". Per això, intentaran mobilitzar gent que "sociològicament no és independentista i que habitualment no vota en les eleccions autonòmiques i sí que ho fa a les generals".

Rivera s’ha referit també a la polèmica de les declaracions de Wert. Considera que el ministre es va "equivocar utilitzant la terminologia que utilitza la consellera catalana Irene Rigau" . En qualsevol cas, ha considerat l’intercanvi de declaracions com un "pim pam pum de declaracions polítiques que només volen amagar la gestió de Rajoy i d’Artur Mas" en els seus respectius governs.