Temas

ramen

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Okonomiyaki, la recepta nipona cosina del trinxat de la Cerdanya

Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant El Nippon a l’Hospitalet de Llobregat, ens revela alguns secrets de la elaboració d’aquesta recepta típica d’Osaka, l’Okonomiyaki. Si t’agrada el trinxat de la Cerdanya no pots passar per alt aquesta recepta japonesa. Sigues el primer en assaborir-lo radiofònicament!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – El Japó sísmic, un llibre sobre les paraules impossibles, la guia del ninja i un chef nipó estrella a l’Hospitalet.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat viureu la realitat dels terratrèmols al Japó i com es prepara la població per a cada sacsejada. Hanakotoba, o el llenguatge de les flors és el llibre que desvetlla un munt d’expressions nipones que no tenen traducció a la nostra llengua. El seu autor, l’Àlex Pler ens desvetlla les seves preferides i el procés de creació d’aquest diccionari tant atípic i poètic. Al Sabors de Japó, el Yuichi Hayashi, xef i propietari del restaurant EL NIPPON a l’Hospitalet de Llobregat, ens ensenyarà la recepta del Okonomiyaki, a més dels seus suggeriments més clàssics que no podeu deixar passar. Per acabar, voleu aprendre les tècniques dels ninja? El Victor Bayod ens desvetlla algunes de les claus des del Bujinkan Okami Bushi Dojo. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Com moure’ns pel Japó, el Festival Kokoro, influències culinàries coreanes i el mànager català d’artistes del Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlarem, dins la tertúlia Izakaya, sobre totes les maneres possibles de gaudir del Japó a l’estiu. A la secció d’actualitat coneixerem ben de prop el festival Kokoro, que va tenir lloc a Barcelona aquest cap de setmana passat, en coneixerem als seus protagonistes i descobrirem quines novetats tenen per la edició vinent. El nostre bon amic Toni Torres, gran coneixedor del panorama musical japonès, cap de l’estudi “Here Comes de Sound” i manager de músics de l’altura de Nana Kitade, ens farà una visita i ens explicarà la seva experiència dins el Show Business al Japó, i ara portant artistes nipons a Espanya. Al Sabors de Japó, l’Albert Mata, xef i propietari del restaurant barceloní TONKOTSU ens ensenyarà la recepta del kimchi, una tapa de col picant coreana que triomfa al Japó i que cada vegada més podem testar a restaurants japonesos. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – PROGRAMA ESPECIAL PER SANT JORDI

Edició especialíssima del MADE IN JAPAN a la Rambla Just Oliveras de l’Hospitalet de Llobregat, en el que parlarem tot el que ha fet triomfar la cultura japonesa a casa nostra, es a dir l’anime, el cinema, la literatura, la música, el manga, la cuina japonesa i mil coses més amb el Yuichi Hayashi del restaurant El Nippon, la Núria Olver de JTB i el Toni Torres dels estudis Here comes the sound.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Música, més sabors al·lucinants i el ritual del samurai?

Per aprendre llengua, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui parlarem de la evolució de la música al Japó, des de la més tradicional fins a la música electrònica, passant pel City-pop, l’Enka o el J-Rock. A la secció d’actualitat tindrem la sort de comptar amb el Daniel Quesada de Hobby consoles que ens desvetllarà els secrets del nou videojoc de les olimpíades en el qual pots competir en noves disciplines de la ma del Mario o el Sonic. Descobrirem de la ma de Rituals la línia Samurai, cosmètica destinada al públic masculí, però també altres productes que troben tota la seva inspiració al Japó. Al Sabors de Japó, el Raul Carda de Japonshop.com ens seguirà presentant nous productes molt llaminers que de ben segur faran les vostres delícies. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Emperador i ramen, hi ha res més japonès?

Per aprendre llengua, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A l’edició d’avui tractarem molt a fons la figura del Tennō, l’emperador del Japó, arrel de la abdicació de Akihito i el posterior nomenament del seu fill Naruhito. Tindrem la sort de comptar amb dos grans especialistes en la matèria, per una banda l’historiador Jonathan López Vera i per l’altra l’advocat Salvador Rodríguez Artacho. A la secció d’actualitat tractarem el problema del Karoshi (mort per esgotament) i aprendrem amb la Sheila Estévez a gestionar millor l’estrès a la feina. A més la gastronomia estarà súper present en aquest programa, no només per que Japonshop.com ens presentarà nous productes d’aquests que porten directament des del Japó, però també per que coneixerem Mutenroshi ramen i Kame House Kitchen, dos restaurants units per un concepte, l’anime i el brunch a la japonesa. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

De l’Anime a la taula!

Un dels conceptes més innovadors en restauració es el de Kame House Kitchen i Mutenroshi Ramen, dos restaurants que porten l’univers de l’anime a taula. T’animes a provar nous sabors?

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Manga, Energia nuclear i perruqueria japonesa

Aquesta edició del Made in Japan ve carregat de Manga, ja sigui a la tertúlia amb el Fran d’Expresión Otaku, amb l’Óscar de Kame House Ramen al Sabors del Japó o amb les darreres tendències en perruqueria inspirades en les modes més alternatives del Japó de la ma del Paco de Shibuya. Per seguir aprenent japonès estigueu ben atent als consells de la Sachiyo san, i per comprendre millor com funciona la energia nuclear i evitar desastres com el de Fukushima seguiu ben de prop la nostra secció d’actualitat amb Daniel Suárez. Hajimemashouka? Som-hi?