Temas

El berenar de La Brúixola

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

D'armaris, n'hi ha més d'un

El periodista i escriptor Bruno Bimbi ens ha portat un relat que s'hauria de llegir a les escoles i instituts de tot el món. I que molts heterosexuals adults també l'haurien de tenir i entendre. És l'assaig 'El fin del armario' (Anaconda Editions). En ell, Bimbi explica sense embuts i amb honestedat la vida i miracles de qualsevol homosexual, la seva acceptació i l'acollida per part de la societat en la que segueix ben present l'homofòbia. Però es fixa en tots els llocs del món on ser homosexual encara és un problema seriós o una condemna.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Fer un musical a Broadway és el somni daurat de molts artistes

Avui ens han visitat per a berenar dos artistes majúsculs: en Pablo Puyol i l'Estíbaliz Ruiz. Tots dos formen part de l'elenc que aquests dies representa a Barcelona el musical 'A Chorus Line', que produeix el malagueny Antonio Banderas. L'actor confia que des de Broadway s'acabin fixant en aquesta versió que ha fet del musical original (Nova York, 1975) i poder anar a representar-lo a la catedral del musical: a Broadway!

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 02/03/2020

Les històries de la vida les hem explicat avui amb la cantant Carolina Alabau, que ha vingut a berenar i a explicar-nos una història amb el seu DNI. Com també ens les ha explicat l'audiència. La Georgina Boixereu i en Gerard Sanz ens han explicat les notícies de dia i l'Adriana Díaz ens ha glossat la figura de diferents dones catalanes imprescindibles en la cultura del s. XX. En Jaume Mas i Roma ens ha emocionat recordant l'execució de Salvador Puig Antich per part del franquisme. Laura Estrada i el seu muntatge han completat el programa.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Carolina Alabau és pura música: presenta 'Primera mirada'

Aquesta jove rubinenca té un prometedor futur al davant. S'ha format al Conservatori del Liceu de Barcelona i a Londres i ara s'ha sabut envoltar dels millors per fer el seu primer disc. La cantant, pianista i compositora ens ha presentat 'Primera mirada', en el qual compta amb la col·laboració de Joan Albert Amargós i Pere Bardagí. L'ha ajudat a fer-lo un dels millors guitarristes del país, en Luis Robisco. Canta 'Por la mar chica del puerto' com ningú.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Nil Moliner presenta el seu primer disc d'estudi a #LaBrúixola

Avui ha vingut a berenar al programa un home que acaba de tenir la primera criatura, que es tradueix en forma de disc. En aquest primer treball hi ha encabut gairebé 20 cançons que són un cant a l'amor, a la vida i al positivisme, sobretot. En Nil és un noi que mai no perd el somriure i que sempre està de bon rotllo.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Santi Vila: 'Tenir ministres independentistes a La Moncloa seria bo per resoldre el conflicte'

Avui ens ha visitat per a berenar l'exconseller del Govern català Santi Vila, que presenta el seu llibre 'Vencer y convencer' (Ediciones Península). En aquest nou llibre repassa els seus dies a Madrid durant el judici del procés i també fa un decàleg de propostes sobre el què ell faria per solucionar el conflicte polític amb Catalunya i entre catalans.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Una agent de policia i un periodista, units contra el crim

Avui ha vingut a berenar l'escriptor castellonenc de Vila-Real Ángel Gil Cheza, que ens ha presentat la seva última novel·la, titulada 'Otoño lejos del nido' (Suma de letras). En ella explica una història ambientada a la Barcelona actual, on ell va viure un temps. Una policia amb problemes d'alcoholisme i un periodista caigut en desgràcia s'uneixen per investigar uns estranys assassinats aparentment inconnexos.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Maria Rodés llueix de ser una bruixa i li encanta muntar 'akelarres'

La cantant catalana Maria Rodés ha investigat sobre el món de les bruixes i ha decidit que ella és una mica bruixa. Ho justifica dient que fent música i cantant se sent amb cert poder encisador o de poder fer embruixos. Els fa en forma de concert i amb persones que l'acompanyen per a acabar de fer aquest 'akelarre' musical. Avui ha vingut a parlar-nos de la seva carrera i a berenar amb nosaltres.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Víctor Amela dignifica la memòria històrica rescatant 25 testimonis de 'La lleva del biberó'

El periodista Víctor Amela acaba de presentar un llibre que és un document impagable. Durant 15 anys ha estat recollint les històries dels homes que, quan eren massa joves, van ser obligats a anar a la guerra. Al 1938, al voltant de 27.000 joves d’entre 17 i 19 anys van ser cridats a files a correcuita per l’Exèrcit Republicà per nodrir les unitats dels fronts del Segre i l’Ebre, amenaçades per l’avanç franquista. Amela ha aconseguit unir vint-i-cinc testimonis de vint-i-cinc homes que quan eren encara uns nens van haver d'arriscar la seva vida batallant.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 24/02/2020

Avui ha estat una tarda molt colpidora i emotiva perquè ha vingut a berenar amb nosaltres en Víctor Amela, col·lega periodista que presenta un assaig impagable titulat 'Ens van robar la joventut' (Rosa dels vents). En ell descriu les misèries que van haver de patir els combatents de l'anomenada 'lleva del biberó'. A més, hem estat ben pendents de la 'Barcelona Tech Spirit' i hem fet el relat de notícies amb la Georgina Boixereu. La Laura Estrada ens ha portat al Liceu per saber més de la gal·la per acostar les discapacitats a la població i també ens ha portat, com a bona 'muntatgista', el seu muntatge de so de la setmana.