Temas

El berenar de La Brúixola

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

'Sabor de Gràcia' fa 25 anys que fa rumba amb un ventilador d'herència

Aquest divendres de Carnestoltes hem celebrat també l'aniversari de 'Sabor de Gràcia', una formació que fa 25 anys que estan damunt dels escenaris. Ens ha visitat el seu líder, en Sicus Carbonell, que és hereu de la rumba catalana inventada, principalment, per Antonio González 'El Pescaílla' i per Pedro Pubill Calaf 'Peret'. L'un del carrer de la Cera, al 'Barri Xino', i l'altre de la Vila de Gràcia. Carbonell ens ha presentat la seva música fent una crida a la pau i a acabar amb qualsevol tipus de violència.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Concha Velasco està encantada de la vida de ser 'la dona orquestra'

Aquest dijous ha vingut a berenar a La Brúixola l'enorme Concha Velasco. Una gran dama de l'escena espanyola que ens ha deixat al llarg de la història amb grans títols cinematogràfics i teatrals. Però que també ha triomfat a la televisió i, en definitiva, a la vida. Ara presenta 'El funeral', una obra de teatre escrita pel seu propi fill i que representa aquests dies a Barcelona. Ha tingut uns minuts per dedicar-los a venir a la ràdio i ha estat un autèntic regal radiofònic.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 19/02/2020

Avui hem preguntat a les persones que ens escolten quin ha estat el millor i el pitjor president del Barça, ara que tenim al damunt el 'Bartugate'. Ha vingut a berenar en Toti Soler, que ens ha presentat les darreres melodies que ha tocat amb la seva guitarra clàssica. I en Lluís Soler ens ha obert l'agenda per tal que hi apuntem els concerts que estan per venir. Tot plegat ho hem completat amb l'actualitat d'aquest 19 de febrer, que ens deixa a les portes del Dia Mundial De La Justícia Social.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Dorothy Levitt: pionera en un món d'homes i feminista fins l'extenuació

Avui hem berenat molt contents perquè hem pogut conèixer la història de Dorothy Levitt. Ella és una dona britànica que va ser l'única dona corredora de carreres de cotxes al seu país i de les poques de tot el món. La seva història l'ha descobert l'escriptora catalana Celia Santos, que l'ha novel·lat al llibre 'Más rápida que la vida' (Ediciones B). Un relat que posa de manifest el feminisme d'una dona que va ser exemple i palanca per obrir camí a altres dones que han seguit el seu llegat.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Visibilizar l'amor homosexual és fonamental per combatre l'oblit

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptor murcià Jan J. Martí, que ha escrit el què ja anomena 'La trilogía del olvido'. Un compendi de 3 llibres que tenen diferents històries dins. Totes protagonitzades per homes homosexuals. Les ha construït a partir de fotografies antigues en les que hi apareixen parelles d'homes. La seva literatura serà sèrie de televisió gràcies a una productora que ja n'ha comprat els drets.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Obsessió, mentida i misteri en un indret del Montseny

Lorena Franco torna a les llibreries amb el seu nou thriller 'El último verano de Silvia Blanch' (Planeta). El Sant Jordi del 2018 es va situar en la cinquena posició de les novel·les digitals més venudes a Amazon. Ara una gran editorial s'ha fixat en ella per publica un relat que té el Montseny com a escenari principal i que busca demostrar que els aparences, sovint, no són el què semblen.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Dones a la ciència: poca representació i menys oportunitats que els homes

Avui ens ha visitat per a berenar Sònia Estradé, que és professora d’Enginyeria Electrònica i Biomedicina de la Universitat de Barcelona. L'hem convidat després que ella hagi estat protagonista en la commemoració que s'ha fet a la UB del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Ella assegura que les dones tenen una representació molt baixa en la ciència en general i molt minsa en sectors com el seu, el de la nanociència. Amb tot, ens ha sorprès relacionant la física i la copla!

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El millor dels dies dolents és que després en vindran de bons

Avui ens ha visitat per a berenar la psiquiatra Anabel González, que ens ha portat el seu llibre 'Lo bueno de tener un mal día' (Planeta). En aquest manual ella ens ajuda a entendre per què reaccionem malament davant de certes situacions i detecta quines són les diferents reaccions comuns en la societat. Amb tot, ens ofereix pautes per guadir d'una millor salut i un millor dia a dia a través de la gestió de les emocions.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 07/02/2020

Avui hem parlat dels dies dolents. I hem volgut que les persones que ens escolten ens completin la frase "al mal temps..." amb allò que considerin. Ho hem fet perquè ens ha visitat per a berenar la psiquiatra Anabel González, que ens ha presentat el llibre 'Lo bueno de tener un mal día' (Planeta). En David Cervelló ha vingut a clavar les faves del divendres, mai tendres. I hem tingut a una amiga del programa al telèfon. Diana Navarro ens ha explicat com es prepara per al concert de dimecres vinent a la Sala Barts de Barcelona.