Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

El berenar de La Brúixola

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Xarli Diego dona 'Gràcies per la música'

  Avui hem berenat amb un col·lega de l'ofici. És en Xarli Diego, que durant molts temps va portar a Barcelona els millors cantants i músics del món. Ho va fer gràcies al seu programa 'Caspe street' (Ràdio Barcelona). És un llibre amb banda sonora pròpia, ple de títols de cançons i artistes, gairebé com un programa de ràdio llegit que imita l'estil que va mantenir al mític programa de ràdio.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  'Él cartógrafo' ha vingut a buscar 'La Brúixola'

  Avui hem berenat amb Blanca Portillo i José Luis García-Pérez, que representen a Barcelona l'obra 'El cartógrafo'. Ho fan al Teatre Goya. L'obra, de Juan Mayorga, està inspirada en la Varsòvia la Varsòvia dels nostres dies. Allà, la Blanca escolta la llegenda del cartògraf del gueto. Segons aquesta llegenda, un vell cartògraf es va obstinar en dibuixar el mapa d'aquell món en perill. Ella va a la recerca del vell mapa i, sense saber-ho, a la recerca de si mateixa.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Només és mentida allò que no emana del somni

  Avui hem berenat amb en Jordi Folck, que ens ha vingut a presentar el seu darrer llibre 'El noi de paper' (Fanbooks), que s'ha emportat el darrer Premi Ramon Muntaner. És una història que ha tardat 30 anys en escriure, però que ha valgut la pena. Ens ajudarà a recuperar la mirada infantil i ens recordarà que només els que somien troben la veritat.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Les relacions entre mares i filles poden ser una tragicomèdia

  Avui han vingut a berenar al programa les actrius Mont Plans i Annabel Totusaus, que representen l'obra 'De mares i filles' al Teatre Poliorama de Barcelona. Totes dues, mare i filla, passen revista a la vida després de 5 anys separades i just abans que la mare perdi la vida per culpa d'una malaltia. Totes dues tenen moments dramàtics però també moments molt còmics.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  El fracàs pot acabar unint més que no pas el triomf

  Avui hem repartit berenar doble al programa, perquè han vingut la Carme Pla i la Marta Pérez, integrants de la companyia 'T de Teatre', que representen fins el proper 28 de juliol 'Cançó per tornar a casa', a la Sala Beckett de Barcelona. Una història sobre el fracàs de tres dones que un dia van ser actrius i que ara es retroben, però amb nous personatges emmig de la història, com ara un hipnotitzador.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  En aquest país, encara hi ha molts tabús sobre la mort

  Avui ha vingut a berenar al programa un home que es passa la major part del seu dia emmig dels morts. Es diu Jordi Fernández. I és tanatopractor a Barcelona des de fa anys. Ens ha explicat com és el dia a dia a la sala on treballen ell i els seus companys. I reclama que les administracions tractin aquesta professió com es mereix i que sigui reglada.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Arriba 'El anticoach': 'Hi ha un excés de motivació general'

  Avui ha vingut a berenar al programa l'actor Tian Lara, que s'ha proposat ser el flagell dels coach d'aquest país. Ell s'ha convertit en 'El anticoach', que és el títol del monòleg que ofereix cada dissabte del mes de juliol a les 22h al Teatre del Raval de Barcelona. Arriba per tombar totes les frases de Mr. Wonderful i derivats. I també per posar en qüestió la visió edulcorada de la vida que tenen els coach.