Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

El berenar de La Brúixola

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Visibilizar l'amor homosexual és fonamental per combatre l'oblit

  Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptor murcià Jan J. Martí, que ha escrit el què ja anomena 'La trilogía del olvido'. Un compendi de 3 llibres que tenen diferents històries dins. Totes protagonitzades per homes homosexuals. Les ha construït a partir de fotografies antigues en les que hi apareixen parelles d'homes. La seva literatura serà sèrie de televisió gràcies a una productora que ja n'ha comprat els drets.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Obsessió, mentida i misteri en un indret del Montseny

  Lorena Franco torna a les llibreries amb el seu nou thriller 'El último verano de Silvia Blanch' (Planeta). El Sant Jordi del 2018 es va situar en la cinquena posició de les novel·les digitals més venudes a Amazon. Ara una gran editorial s'ha fixat en ella per publica un relat que té el Montseny com a escenari principal i que busca demostrar que els aparences, sovint, no són el què semblen.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Dones a la ciència: poca representació i menys oportunitats que els homes

  Avui ens ha visitat per a berenar Sònia Estradé, que és professora d’Enginyeria Electrònica i Biomedicina de la Universitat de Barcelona. L'hem convidat després que ella hagi estat protagonista en la commemoració que s'ha fet a la UB del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Ella assegura que les dones tenen una representació molt baixa en la ciència en general i molt minsa en sectors com el seu, el de la nanociència. Amb tot, ens ha sorprès relacionant la física i la copla!

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  El millor dels dies dolents és que després en vindran de bons

  Avui ens ha visitat per a berenar la psiquiatra Anabel González, que ens ha portat el seu llibre 'Lo bueno de tener un mal día' (Planeta). En aquest manual ella ens ajuda a entendre per què reaccionem malament davant de certes situacions i detecta quines són les diferents reaccions comuns en la societat. Amb tot, ens ofereix pautes per guadir d'una millor salut i un millor dia a dia a través de la gestió de les emocions.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 07/02/2020

  Avui hem parlat dels dies dolents. I hem volgut que les persones que ens escolten ens completin la frase "al mal temps..." amb allò que considerin. Ho hem fet perquè ens ha visitat per a berenar la psiquiatra Anabel González, que ens ha presentat el llibre 'Lo bueno de tener un mal día' (Planeta). En David Cervelló ha vingut a clavar les faves del divendres, mai tendres. I hem tingut a una amiga del programa al telèfon. Diana Navarro ens ha explicat com es prepara per al concert de dimecres vinent a la Sala Barts de Barcelona.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  La novel·la negra agrada perquè ens ajuda entrar al costat fosc que tots tenim

  Avui ens ha visitat per a berenar l'escriptor italià Sandrone Dazieri. Ell ens ha portat la seva darrera novel·la 'El Rey' (Negra Alfaguara), en la que relata les vivències d'una ex-inspectora de policia que es diu Colomba Caselli i el seu amic inseparable Dante Torre. Sandrone Dazieri ens ha explicat que el gènere negre no té gaire volada a Itàlia, que agraden més les històries que no facin pensar i que siguin amables.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Barcelona va ser pionera posant detectius al carrer

  Avui ha vingut a berenar al programa en José Luis Ibáñez Ridao, que ens ha portat el seu darrer llibre. Es titula 'Todo lo ve, todo lo oye, todo lo sabe' (Espasa). En aquest assaig, en José Luis ens explica que al 1925 una dona va dirigir, per primera vegada, una agència de detectius al nostre país. I va ser al carrer Canuda de Barcelona. Allà vam tenir la nostra 'Fletcher' particular.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTORIES DE LA VIDA

  La Brúixola 29/01/2019

  Avui hem berenat amb el líder de 'Rulo y la Contrabanda' i hem avançat les cites musicals dels propers dies. L'actualitat de dia ha vingut de la mà de la Laura Pons i en Gerard Sanz i hem acabat glossant la figura de Marc Gasol.