Temas

Diabetis

EN BONES MANS, AMB CARLES AGUILAR

Diabetis City, nova plataforma per resoldre els dubtes sobre la diabetis Tipus 2

La característica principal d'aquesta malaltia crònica és la presència d'uns nivells de glucosa en sang elevats a causa de la resistència de l'organisme davant de la insulina, cosa que fa que, encara que aquesta hormona estigui present a la circulació sanguínia, les cèl·lules no puguin utilitzar-la adequadament introduir el sucre al seu interior

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 26/05/2019

Comencem el programa parlant amb el Dr Antonio Berruezo, especialista en arítmies i electrofisiologia de l’Institut del Cor Quironsalud Teknon, un dels centres que realitzen més ablacions per al tractament de la fibril·lació auricular a Europa. Les noves tècniques i tecnologies aplicades a la imatge de ressonància magnètica del cor també permeten identificar millor els pacients amb arítmies ventriculars amb més risc de mort sobtada i seleccionar-los per aplicar els millors tractaments Continuem amb Serafín Murillo, investigador del CIBERDEM-IDIBAPS del Hospital Clínic de Barcelona. Parlem de la diabetis, una patologia que és més difícil de controlar i provoca grans complicacions en les dones. Els problemes cardiovasculars, la depressió i la incontinència urinària són més freqüents en dones que en homes. El següent tema el desenvolupem amb la Dra Mari Cruz Lorenzo, especialista en ortodòncia i professora de odontologia en la Universitat de Salamanca. Fem referència a la cirurgia ortognàtica facial que pot corregir en un 95% l'apnea del son. Gràcies a aquesta sofisticada cirurgia, els pacients ja no hauran de dormir amb la CPAP (mascareta per a la pressió positiva contínua en la via aèria). Entre el 6 i 8% dels espanyols pateix apnea del son. I acabem amb el Dr Humberto Loscertales, Director de Medicentre, que ens explica quines son les eines que utilitza la medicina regenerativa per tractar la problemàtica de l’artrosi i el dolor de genoll. Una situació invalidant que afecta moltes persones especialment a partir de certes edats.

LA CIUTAT, AMB MARTA PÉREZ

Entrevista a l'ultrarunner Carles Aguilar

Entrevistem el periodista i ultrarunner Carles Aguilar que ja està preparant el seu nou repte esportiu i solidari. En aquesta ocasió viatjarà fins a l'illa de Formentera per córrer durant 48h.L'objectiu és conscienciar sobre la diabetis, la seva detecció i el seu tractament.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

La Brúixola 09/07/2018

Quim Torra i Pedro Sánchez s'han reunit a La Moncloa per iniciar l'etapa de desgel en les relacions Estat-Generalitat. Els partits catalans no estan contents del tot, només ho estan els 'comuns'. El preu dels pisos de lloguer es dispara i la compravenda de segona mà manté l'auge. Amb tot, investigadors catalans ja curen la diabetis tipus 2 en ratolins.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 09/07/2018

Pedro Sánchez i Quim Torra es reuneixen a Moncloa amb la intenció de trobar una via de diàleg entre totes dues administracions. Investigadors de la UAB aconsegueixen curar la diabetis tipus 2 i l'obesitat en ratolins gràcies a a una teràpia gènica. I també hem estat pendents avui de l'evolució del taxista apallissat ahir a Salou.