Temas

BERENAR

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Rosalía té 'duende' i és una treballadora molt intel·ligent

Avui ha vingut a berenar al programa Valentí Gómez, poeta i creador cultural que va ser un dels primers que va escoltar cantar el prodigi català Rosalía Vila. Juntament amb ella també hi havia Judit Nedderman, cantant catalana que també assaboreix l'èxit. Elles van cantar Or Verd, una creació de Valentí Gómez en català. Aquest home que viu entre Roma i Nova York s'ha fixat en aquesta darrera ciutat per a fer la seva nova creació.

LES HISTORIES DE LA VIDA

La Brúixola 25/06/2019

Avui hem berenat amb una periodista argentina que li ha agafat el gust a escriure novel·les. Es diu Florencia Etcheves i ens ha presentat 'Errantes', on aborda el fenomen de les sectes arreu del món. A més, hem preguntat a les persones que ens escolten quines mesures prenen per combatre l'onada de calor que tenim al damunt. En Miguel Cáceres ens ha portat les històries de la gent gran de Catalunya i amb en Marc Navarro hem repassat l'actualitat d'un dia en el qual és noticia la contaminació a Catalunya.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

La potència de la ment és impressionant

Avui hem berenat amb el mentalista Adolfo Masyebra, que ens ha presentat l'espectacle que porta a Barcelona i que ens permetrà conèixer el potencial de la ment a través de coses com, per exemple, la hipnosi. Ell és un il·lusionista que s'ha col·locat al Guinness World Records per les seves habilitats amb aquesta disciplina, precisament. Estarà a la sala Barts de Barcelona demostrant el seu talent.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Sole Giménez homenatja les grans compositores

Avui hem berenat amb la cantant Sole Giménez, que ens presenta el seu últim disc 'Mujeres de música', en el que fa un homenatge a les grans compositores de la història de la música. Algunes de les cançons més aplaudides de l'àmbit hispanoparlant dels últims 50 o 60 anys han estat la inspiració de Giménez per a aquesta producció.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Melody ens posa a ballar amb #Rúmbame

Avui ens ha visitat per a berenar amb nosaltres la cantant Melody, que presenta nou treball discogràfic. És un tema que serà, de ben segur, la sensació del proper estiu. Es diu 'Rúmbame', que arriba després de l'èxit de 'Parapapá'. Amb ella hem parlat de la seva trajectòria professional des dels 10 anys, quan va sorprendre tot el país.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Els contes, la ràdio i una carta que ho canvia tot

Avui ha vingut a berenar al programa en Marc Artigau, el darrer Premi Josep Pla. S'acaba de publicar la seva novel·la 'La vigília', que ens relata la història d'en Raimon, que escriu contes per a la ràdio i viu amb el seu germà Blai, que va quedar trastocat per un accident en un bosc quan era petit. La Cèlia és l'altre element de la història, qui busca que li escriguin la seva biografia.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 09/01/2019

Avui hem dedicat el programa a la cultura clàssica grega, entre la que s'hi troben els mites. D'un d'aquests mites, de Fedra, n'hem parlat amb Lolita Flores, que ha berenat amb nosaltres al Teatre Romea de Barcelona, on representa l'obra sobre el mite.En Carles Lamelo ens ha portat aplicacions per als bons propòsits d'any nou. I hem entregat el premi del Concurs de Nadales de La Brúixola. Ho hem completat amb la informació del dia.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El mite de Fedra és un cant a la llibertat i a l'amor

Lolita Flores es posa en la pell de Fedra, que es representa al Teatre Romea de Barcelona. Aquest mite clàssic arriba reinterpretat per Paco Bezerra a l'autoria i Luis Luque a la direcció. La gran dels Flores està acompanyada d'altres personalitats de l'escena espanyola, com Tina Sainz.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El dinar més llarg de Nadal, dura 90 anys!

Alberto Díaz és el director de l'obra 'El llarg dinar de Nadal' (El Maldà) i Ignasi Guasch n'és actor. Tots dos han vingut a berenar amb nosaltres per presentar-nos una obra que ja fa anys que es representa amb èxit i que arriba al seu últim Nadal a Barcelona. La família Bayard n'és protagonista.