VILA-REAL

Vila-real aconseguix subvenció per al primer pla de mobilidad urbana sostenible

L´Ajuntament va a elaborar un document per conèixer la realitat i necessitats en accessibilitat i sostenibilitat de la ciutat.

ondacero.es

CASTELLON | 04.06.2018 09:21 (Actualizado 04.06.2018 00:00)

El regidor de Territori Emilio Obiol ha  donat la notícia de la subvenció europea que permetrà complir amb els compromisos de sostenibilitat i accesibilitat per a la ciutat.
El regidor de Territori Emilio Obiol ha donat la notícia de la subvenció europea que permetrà complir amb els compromisos de sostenibilitat i accesibilitat per a la ciutat. | ONDACERO.ES

El Programa Operatiu Feder de la Unió Europea, al que Vila-real es va presentar amb cinc projectes per a millorar la ciutat, ha obtingut la primera de resposta positiva, amb la concessió de 37.500 euros per a sufragar part del primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, amb un cost total de 90.750 euros més IVA.

Els projectes presentats suposarien una inversió per a la ciutat de prop de tres milions d'euros, dels quals la UE podria finançar fins al 50% de cadascun d'ells. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que ha donat a conèixer la notícia, explica que “la mobilitat sostenible és una aposta ferma d'aquest equip de govern, per açò volem dotar-nos dels instruments necessaris per a seguir avançant en aquest àmbit, per a la qual cosa es requereix conèixer a fons la realitat i les necessitats a través d'una anàlisi detallada per a determinar les mesures a implementar”.

Aquest document -que seria un dels pocs que existirien a Castelló, servirà per a obtenir un diagnòstic, establir les mesures per a fer de Vila-real una ciutat més accessible i sostenible i impulsar infraestructures i serveis per a facilitar els desplaçaments en transport públic, per als vianants o ciclistes, entre altres objectius.

“Aconseguir un transport col•lectiu de qualitat que afavorisca el seu ús enfront del vehicle privat és un dels principals objectius que contempla el Pla”, explica Obiol. El document preveu també la creació d'itineraris accessibles per a la mobilitat a peu, gestionar l'oferta d'estacionament, sensibilitzar sobre la mobilitat sostenible i promoure un ús racional del vehicle privat. Afavorir l'ús de la bicicleta com a mode habitual de transport, aconseguir una distribució urbana de mercaderies i productes àgil i ordenada o i impulsar la intermodalitat per a aconseguir un ús eficient de les diferents maneres de transport són altres línies que fixa l'estudi.

Vila-real també ha presentat altres projectes al Programa Operatiu Feder centrats en el patrimoni cultural turístic i immoble, amb l'objectiu d'aconseguir fons que permeten una actuació integral en el Gran Casino i Tagoba i en la zona del Termet, amb diverses actuacions per a condicionar el paratge i per a impulsar l'espai de congressos del Molí i reforçar l'atractiu del paisatge, que estan en vies de resolució.