Procés independentista

El TSJC admet a tràmit la querella de la Fiscalia contra Torrent i els membres independentistes de la mesa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obre una investigació contra Roger Torrent i els anteriors membres independentistes de la mesa del Parlament. Estan acusats de desobediència per tramitar mocions d’autodeterminació i de reprovació de la Monarquia al 2019.

Redacción

Barcelona | 17.03.2021 17:51

L'expresident del Parlament, Roger Torrent, parlant amb altres membres de l'anterior mesa del Parlament
L'expresident del Parlament, Roger Torrent, parlant amb altres membres de l'anterior mesa del Parlament | ACN

El TSJC ha admès la querella que la fiscalia va presentar contra l’expresident del Parlament, el republicà Roger Torrent i els membres independentistes de l’anterior mesa: Josep Costa i Eusebi Campdepadrós de Junts per Catalunya i Adriana Delgado, d’Esquerra, per haver permès el debat sobre l’autodeterminació i la monarquia, durant el mes de novembre del 2019.

En la querella, la fiscalia recorda que el Tribunal Constitucional ja va declarar inconstitucional aquestes resolucions parlamentàries i va recordar a la mesa que havia d’impedir i paralitzar qualsevol iniciativa referent a l’autodeterminació i la monarquia, del contrari, advertia el Constitucional que la mesa podia incórrer en responsabilitats. Per això, els acusa d’un delicte de desobediència.

Reacció del President del Parlament, Roger Torrent, qui lamenta que hi hagi qui vulgui persistir en l’error de perseguir el debat parlamentari. Mitjançant una carta que Torrent ha enviat a Organismes Internacionals, assegura que l’única resposta de l’Estat a poder decidir sobre el futur de Catalunya és la repressió. També reacció de l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, qui diu que no reconeix ni reconeixerà mai l’autoritat del TSJC per jutjar cap acord parlamentari.

També l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, dona suport als exmembres de la mesa. En un comunicat, Borràs, es referma en la necessitat de blindar el Parlament en contra de qualsevol ingerència externa. Promet, diu, defensar la sobirania de la cambra.