Eleccions al Parlament 14F

Illa: "Estic preparat per presidir Catalunya"

L’encara ministre de Sanitat, Salvador Illa, accepta liderar la candidatura del PSC per a les eleccions convocades per al 14 de febrer perquè "confio en les capacitats dels catalans per superar l’adversitat i apostar pel retrobament, sense revenges, retrobant-nos, tornant al punt en el qual van deixar d’escoltar-nos".

Redacción

Barcelona | 30.12.2020 21:26 (Publicado 30.12.2020 21:18)

Salvador Illa i Miquel Iceta, al Consell Nacional extraordinari del PSC
Salvador Illa i Miquel Iceta, al Consell Nacional extraordinari del PSC | PSC

El consell nacional del PSC, reunit de forma extraordinària, ha escollit aquest dimecres per "aclamació" Salvador Illa com a candidat a la presidència de la Generalitat amb el suport del 94% dels consellers, 223 vots a favor i 15 abstencions.

"Vull ser president de la Generalitat"

Els socialistes catalans asseguren que la seva candidatura és un "revulsiu" per passar pàgina del procés i "unir els catalans". "Jo confio en Catalunya i hi torno", ha manifestat Illa. També ha assenyalat que la situació política catalana es troba en un moment "crucial" on s’ha d’escollir entre "por o esperança" i "confrontament o adversitat".

"Vull ser president de la Generalitat perquè tinc esperança i confiança en Catalunya. Us demano que m’acompanyeu. Us demano que lluitem. Amb respecte, però amb contundència i claredat", ha conclòs Salvador Illa.

"Oferim no un candidat, sinó un president"

“Oferim no un candidat, sinó un president. El president Salvador Illa”, ha manifestat el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta. Ha afegit que és una candidat contra la "incompetència i decadència" que, segons el seu parer, ha governat la Generalitat els darrers anys.

Iceta ha definit l’encara ministre de Sanitat com un polític que “practica de veritat la cogovernança, el federalisme, l’autogovern i el govern compartit, vencent resistències i oferint col·laboració i lleialtat a tots els governs tinguin el color polític que tinguin".