La política catalana

El PSC reconeix que la reforma de l’estatut “no és una prioritat imminent” però sí un horitzó durant el 2022

Després de suggerir que la reforma de l’estatut pot ser una via per solucionar el conflicte sobiranista, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha admès que no és “una prioritat imminent” de la ciutadania però sí un “horitzó que no descartem i un camp de treball durant l’any 2022.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 18.01.2022 17:26

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, Illa ha insistit en què aquesta reforma de l’estatut ha de ser objecte de debat a la taula de diàleg entre partits catalans, una demanda que va temps que ha traslladat sense èxit al president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En aquest sentit, Illa creu que “s’ha de celebrar aquest diàleg entre catalans amb metodologia de treball per arribar a acords” i ha recordat que és un compromís d’Esquerra “que està incomplint”. Per això, el dirigent socialista ha advertit que la seva demora compromet “la credibilitat” de Pere Aragonès.

No a l’autodeterminació

Sobre la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol, Illa ha assegurat que la data de la propera trobada correspon pactar-la als dos executius però sí que ha deixat clar que “no es produirà un referèndum d’autodeterminació”, tal i com reclama la part independentista, perquè no té cabuda en l’ordenament internacional”.

Esperançat amb la nova delegada del govern espanyol

Després del nomenament de Maria Eugència Gay com a nova delegada del govern espanyol a Catalunya, el líder del PSC s’ha mostrat molt esperançat amb aquest nomenament: “Crec que és una persona alineada amb el propòsit de concòrdia, retrobament i diàleg a Catalunya”. Illa també ha felicitat a la seva antecessora, Teresa Cunillera, per la feina feta i ha destacat que “va assumir la responsabilitat en moments molt complexos i ara Catalunya està millor que ara fa tres anys i mig”.