EL GOVERN ESTÉN EL MODEL DE L'HOSPITALET CONTRA EL CORONAVIRUS

Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat se sumen a les restriccions de Barcelona i Lleida

Tot plegat mentre Catalunya ha registrat més 867 casos de Covid-19 en les darreres 24 hores

Míriam Franch

Barcelona | 20.07.2020 10:37

Las comunidades ensayan confinamientos que no lo parezcan por falta de competencias
Las comunidades ensayan confinamientos que no lo parezcan por falta de competencias | Las comunidades ensayan confinamientos que no lo parezcan por falta de competencias

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest matí les dues resolucions per aplicar les mesures restrictives també a Figueres i Vilafant, a l'Alt Empordà, i Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat. El comitè tècnic del Procicat va aprovat aquest diumenge estendre les mesures a aquests municipis per contenir els brots epidèmics de la covid-19. Es tracta de les mateixes mesures que ja s'apliquen en 13 municipis de l'àrea de Barcelona i a bona part del Segrià i la Noguera. Entre aquestes hi ha la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com privat, i la recomanació de no sortir de casa si no és per realitzar activitats essencials.

Els alcaldes de les localitats afectades continuen demanant que s’incrementi el nombre de rastrejadors dels nous casos i els seus contactes per evitar l’expansió del virus. També reclamen a la Generalitat que vagi de la mà amb els consistoris per gestionar aquestes noves mesures, que consideren, a més, s’haurien de concretar i unificar.