Pandèmia coronavirus

El govern concreta aquesta setmana com serà la desescalada a Catalunya

Ara mateix, Catalunya només compleix un dels tres criteris marcats pel Departament de Salut per poder aixecar les restriccions: és la velocitat de contagis, que sí està per sota de 0’8. D’altra banda, però, no hi ha menys de 300 persones ingressades a la UCI ni hi ha menys de 1.000 nous casos diaris de coronavirus.

Redacción

Barcelona | 16.11.2020 08:44 (Actualizado 16.11.2020 16:02)

Restauradors protesten pel tancament del sector
Restauradors protesten pel tancament del sector | ACN

L'executiu català ha anunciat en roda de premsa que la desescalada a Catalunya començarà el proper dilluns 23 de novembre.

Ara mateix, però, Catalunya només compleix un dels tres criteris marcats pel Departament de Salut per poder aixecar les restriccions: és la velocitat de contagis, que sí està per sota de 0’8. D’altra banda, però, ni hi ha menys de 300 persones ingressades a la UCI ni hi ha menys de 1.000 nous casos diaris de coronavirus. De fet, aquest dilluns s’han registrat 1.092 nous contagiats i hi ha prop de 600 persones en estat crític a la UCI.

La reobertura serà "progressiva" i per trams de cada quinze dies, ha explicat el Departament de Salut. "Cal prudència, caldrà anar a poc a poc, no podem córrer ara que estem pel bon camí", ha manifestat la consellera Alba Vergés.

El Govern ha informat que el dilluns 23 de novembre bars i restaurants podran obrir les terrasses, però sense donar més detalls de com es farà ni tampoc explicant la resta de la desescalada. Vergés ha indicat que abans volen reunir-se amb els sectors afectats: restuaració, comerç, món cultural i esportiu.

Aquesta recuperació de l'activitat econòmica no significarà eliminar o reduir el toc de queda, que es mantindrà des de les 22 hores fins a les 6 hores del matí; ni tampoc se suprimirà el confinament perimetral. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que "de moment mantenim el confinament perimetral", perquè "ha reduït moltíssim la mobilitat de cap de setmana".