Temas

instituts

L'ACTUALITAT, A FONS

Els pares i mares de Catalunya reclamen compromís a empreses i administracions per poder atendre els seus fills i filles mentre no hi hagi classes a les aules

Aquest dijous, a #LaBrúixola, hem parlat amb els representats de les associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya. Hem abordat la situació que queda després de la suspensió de les classes a les escoles i instituts. Ells i elles reclamen compromís a l'administració i cintura a les empreses per poder portar aquesta etapa de manera racional i poder atendre els seus nens i nenes.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 12/03/2020

Avui hem rebut per a berenar l'escriptora María Sirvent, natural d'Andújar (Jaén), que ens ha portat una història titulada 'Los años impares' (Espasa). Amb tot, hem parlat sobre els efectes del coronavirus amb els responsables dels teatres, amb ADETCA, i també amb els representants del pares i mares de l'alumnat català, la FAPAC. Amb tot, hem fet tertúlia política amb les diputades i els diputats del Parlament.

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

A Catalunya hi ha consens al sector educatiu: Aquí no hi haurà pin parental

Avui hem debatut sobre el controvertit 'pin parental' que pretén imposar VOX a les aules. Però, de moment, a Catalunya ni hi és ni se l'espera. El departament d'Educació té les competències transferides en aquesta matèria i, per tant, és qui acaba decidint. Les associacions de pares i mares de tot signe i fe religiosa o no, estan d'acord: no permetran això a Catalunya. Els professors asseguren que el què cal és més educació afectiva als centres i més formació dels docents per evitar escenaris futurs en la societat que es comença a formar, precisament, a les aules.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 12/09/2019

Avui hem parlat de la tornada de l'alumnat a les escoles i als instituts catalans amb motiu de l'inici de curs. I hem anat a dues llars catalanes per saber com s'ha viscut aquest primer dia a les aules. Han vingut a berenar dues catalanes que s'han passat molt de temps recopilant els missatges que utilitzen els homes a l'app Tindr per a poder convèncer-les a elles. Hem fet debat polític amb els diputats i les diputades del Parlament en aquest dia de ressaca de la Diada. Amb la Laura Pons i en Víctor Lozano hem repassat l'actualitat del dia a Catalunya.

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

Debat a les portes del nou curs: cal el mòbil a les aules?

Mòbils a l'aula, sí o no? La discrepància bascula entre la tecnologia i l'addicció, les portes al camp i la protecció del menor, l'adaptació al medi i la defensa de les essències educatives. Avui hem debatut sobre tot plegat amb diferents actors implicats: amb Lluís Vila, president de FAPAES; amb Joan Amorós, director de Mobile Free Life i amb Xosé Conde, d'USTEC.