Temas

tendinopatías

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 23/02/2020

Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". El Dr. Josep Just ens parla de la malaltia celíaca, una afectació multisistèmica amb base autoimmune provocada pel gluten i prolamines relacionades en individus genèticament susceptibles. Continuem amb el Dr. Rafel Guayta que comenta la síndrome de l’edifici malalt. Un conjunt de malalties que pateixen els seus ocupants i que solen estar ocasionades per la contaminació de l’aire als espais tancats on no existeix ventilació natural, en edificis amb climatització automàtica i finestres hermèticament tancades. La Dra. Sílvia Ramón explica els continguts de la III Jornada d’Actualització en Tendinopatíes - Tendinopatía d’espatlla (manguito rotador) celebrada a l’auditori del Hospital Quironsalud Barcelona. I acabem el programa amb la Dra. Mireia Ruiz Castilla i la Dra. Lidia Sánchez-Porro explicant les tècniques quirúrgiques de la reconstrucció mamaria desprès d’una mastectomia.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 01/09/2019

Un cop passat el període vacacional, tots tornem a la normalitat i a les nostres activitats quotidianes. Els petits de la casa i el joves inicien un nou curs escolar i els adults hem de fer front a les despeses que comporta això. Però moltes persones també decideixen començar alguna activitat: apuntar-se a una acadèmia d’idiomes o matricular-se en un gimnàs, per exemple. Demanarem consell a la directora de l’Agència Catalana del Consum, l’Elisabeth Abad, perquè ens orienti sobre com fer aquestes compres o contractacions de manera que no tinguem sorpreses desagradables. Desprès el Dr Rafel Guayta, Assessor Mèdic de En Bones Mans, ens comenta un estudi que parla de com el fet de mantenir una bona salut i uns estils de vida saludable ens pot ajudar de forma significativa a prevenir el deteriorament cognitiu de l’envelliment i millorar la nostra capacitat cerebral al llarg dels anys. El següent tema son les tendinopaties un procés molt comú en persones físicament actives, ja sigui a nivell competitiu con d’esbarjo encara que persones físicament inactives també poden patir-les. Sabrem com es tracten i quina funció tenen en la seva recuperació els anomenats nutricèutics. Ens ho explica el Dr Pablo Fernández de Retana, Cirurgia Ortopèdic del Servei de Cirurgia Ortopèdica de la Clínica Teknon i de l’Hospìtal General de Cataluya. I finalment amb el Dr Xavier Rodríguez, Cirurgià Maxil·lofacial de Dental Esthetic BCN i la Dra Ana Molina, Especialista en Endocrinologia y Nutrició por la UB, Máster en Medicina y Cirurgia Cosmètica por la UAB i Directora de Esthetic BCN parlem del tractaments d’estètica facial i corporal després del període vocacional. Es a dir: baixar pes, tonificar y cuidar la pell.

EL PROGRAMA DE SALUD, EDUCACIÓN SANITÁRIA Y CALIDAD DE VIDA DE ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 03/02/2019

Carles Aguilar entrevista a los representantes de ASFATAC, una entidad que nace con el objetivo de dar soporte y apoyo a aquellas familias que empiezan a detectar trastornos de conducta, trastornos de la conducta alimentaria, adicciones, depresión, etc. Continuamos con el Dr Rafel Guayta analizando la relación entre el cáncer y los grupos sociales desfavorecidos o de un nivel cultural bajo. Después nos centramos en la II Jornada de Actualización en Tendinopatías – Tendinopatía Aquílea celebrada en el auditorio del Hospital Quirón Salud de Barcelona comentando los contenidos de la misma con al Dra Sílvia Ramón, coordinadora de la jornada. Concluimos el programa con el Dr Norberto Manzanares, Director Médico de Cliredent hablando sobre la implantología dental, diversos tipos de implantes y prótesis para adaptarlos a las necesidades de cada persona.