Temas

premio nacional

Entre micros e libros

Ismael Ramos: "Interésame moito o que nos impón o desexo, a tensión entre o que debemos querer e o que realmente queremos"

A nosa radio lectora volve a Cronopios para recibir a Ismael Ramos co seu primeiro libro de narrativa: "A parte fácil". Conversamos sobre a vida das personaxes secundarias que centran os seus relatos, sobre as culpas que conforman a nosa identidade, sobre o paso do tempo e ese futuro que neste libro case desaparece e toma a forma dunha parede. Ademais, Ismael cóntanos que nos vindeiros meses sairá a tradución do seu libro ao castelán e ao catalán, unha boa nova que celebramos desde a Librería Cronopios mentres nos despedimos soñando con ser lontras que se deixan levar pola corrente e nadan lixeiras río abaixo.

Con Susana Marqués

Más de Uno Álava 04/10/2021

Algo más de siglo y medio ha pasado desde que se publicó en 1691 en Francia la primera receta de este bocado frito. Desde entonces no ha hecho sino mejorar. Tenemos una tradición croquetera nada despreciable. Aperitivos, meriendas, cenas...no serían lo mismo sin ellas. El secreto está en la masa, como comprobamos en la ruta que realizamos por algunos de los templos vitorianos dedicados a este pequeños manjar. Y las hay de todos los gustos.