Temas

Disney

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Disney no era un món per a dones... fins que ho va ser!

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptora Núria Pradas, que és la darrera guanyadora del Premi Ramon Llull de les lletres, el més ben dotat en català. Se l'ha emportat per haver explicat la història de Sophie Simmons, la qual amb només setze anys va deixar la seva família a Nova York l’any 1932 per anar a Los Angeles perseguint el seu gran somni: treballar com a animadora de dibuixos a Disney Studios. Allà va descobrir que ella no estava ben vista pel simple fet de ser dona.

LO CUENTA IGNACIO RODRÍGUEZ BURGOS

La mirada cítrica: Star Wars llega a las casas de subastas

No hay galaxia que frene al Imperio Star Wars. El Imperio llega incluso hasta las casas de subastas. Sotheby´s inicia mañana una puja online de productos originales de la Guerra de las Galaxias. El objeto más codiciado, un casco de un soldado imperial. Precio de salida: unos 70.000 dólares.

Con Víctor Blanco, Luis Cerdeira y Rubén Rey

Noticias Vigo 20/11/2019

Bloqueo en Barreras, mientras el PSOE lleva el asunto al Parlamento gallego. Nuevo gobierno municipal en Porriño. El BNG reclama el transporte gratuito en el autobús urbano para menores de 14 años. Xunta y concello trabajan para garantizar la seguridad en los edificios contiguos al derribo producido en el casco vello. Enorme expectación ante el preestreno en Vigo de la película Frozen 2.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Mickey Mouse celebra 91 anys a l'empresa que el va veure néixer

La Georgina Boixereu i Vozmediano ens recorda que el 18 de novembre se celebra l’aniversari de Mickey Mouse. Un ratolí que va néixer l’any 1928, quan es va estrenar 'Willie y el barco de vapor'. Era el tercer curtmetratge en el qual apareixia en Mickey, però és el que el va fer famós. Ell va salvar la companyia de la fallida i va acabar sent el gran personatge de Disney.

EL PROGRAMA DE VIATGES D’ONDA CERO CATALUNYA

Gente viajera Catalunya 16/11/2019

Podcast del programa complet Gente Viajera Catalunya amb Carles Lamelo. Avui viatjarem fins a Noruega, de la mà de 'Frozen 2', la nova pel·lícula de Disney; que està ambientada en els intrigants paratges del nord de Noruega. En aquesta edició de 'Gente Viajera Catalunya' amb Carles Lamelo parlarem de la seguretat aèria i de com fan front els pilots les turbulències. El mític hotel Palace de Barcelona està d’aniversari. Volem recórrer les parets d’aquest mític establiment que va obrir les seves portes fa 100 anys. A pocs dies que es coneguin les estrelles Michelin d’enguany, avui marxarem fins a la ciutat de Lleó per saludar a un xef que l’any passat en va aconseguir una. Juanjo Losada dirigeix la cuina del restaurant Pablo i avui ens acompanyarà en un viatge per la gastronomia lleonesa. Per acabar, ens submergirem a les aigües del centre termo-lúdic Caldea, perquè ens expliquin quines perspectives tenen per a la temporada de neu que és a punt de començar.

¿VACA O PERRO?

Disney zanja la polémica, Goofy es un perro

Tras años de polémica sobre si Goofy, el compañero de aventuras de Mickey Mouse, es un perro o una vaca, Disney ha terminado con el debate, se trata de un canino. A pesar de que había teorías en las redes sociales que afirmaban que en sus comienzos era una vaca, y como Walt Disney nunca dibujó a su madre, no se salía de las dudas.