Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

Una nova campanya policial vigilarà l´ús de telèfon mòbil al volant

La Policia Local utilitzarà cotxes camuflats per detectar als conductors que fan ús del mòbil en el seu vehicle.

ONDACERO.ES | CASTELLON | 11/02/2019

Fins el pròxim 22 de febrer els agents controlaràn als ciutadans que conduïxen mentre fan ús del telèfon móbil.

Fins el pròxim 22 de febrer els agents controlaràn als ciutadans que conduïxen mentre fan ús del telèfon móbil. / ONDACERO.ES

La Policia Local de Vila-real iniciarà el dilluns dia 11 de febrer una campanya de vigilància i control de l'ús del telèfon mòbil durant la conducció. La Unitat de Trànsit serà l'encarregada de dur a terme els controls, que es perllongaran fins el pròxim dia 22. Com a novetat, en aquesta campanya la Policia Local utilitzarà cotxes camuflats, amb l'objectiu de detectar els conductors que utilitzen el mòbil mentre condueixen i acabar amb una pràctica de risc en augment.

Hi han estudis que asseguren que l'ús del telèfon mòbil és un factor que multiplica per quatre el risc de patir un accident, equiparable fins i tot a la conducció amb excés d'alcohol. Malgrat això, la Policia Local ha constatat un increment d'aquesta pràctica, considerada infracció greu i multada amb 200 euros i la pèrdua de tres punts. Amb l'objectiu de posar frenada a aquesta realitat i afavorir la prevenció d'accidents, la Policia Local impulsa aquesta campanya, que en aquesta ocasió incorporarà també l'ús de cotxes camuflats. D'aquesta manera, es pretén evitar que els conductors que fan ús del mòbil, el deixen quan detecten la presència d'un cotxe policial.