LA CIUTAT D'ESTIU, AMB JAUME MAS

“L'ampliació de l'Aeroport del Prat és impossible que no tingui afectacions medioambientals irreversibles”

L'ampliació de l'aeroport està una mica més a prop després de l'acord entre el govern de Pedro Sánchez i la Generalitat. Una inversió de MIL 700 milions d'euros farà que el Prat es converteixi en un hub internacional. Però en aquest acord no s'ha parlat de l'impacte mediambiental d'aquesta ampliació en l'espai natural protegit de la Ricarda. En parlem amb Narcís Prat, professor emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona.

Jaume Mas

Catalunya | 04.08.2021 14:28

El govern català assegura que l'ampliació de l'Aeroport del Prat es farà seguint criteris mediambientals que tindran el vistiplau de la Comissió Europea. Tot i això, els experts veuen difícil que es pugui seguir ampliant l'Aeroport sense causar afectacions mediambientals irreversibles.

Segons Narcís Prat, professor emèrit d'ecologia de la Universitat de Barcelona, explica que l'última ampliació de l'Aeroport del Prat ja va afectar al delta del Llobregat i també a La Ricarda. Ara assegura que una nova ampliació la deixaria tocada irreversiblement. Els experts, a més, afirmen que no existeix una manera de fer l'ampliació seguint certs “criteris mediambientals”.