FUTBOL

Bartomeu dimiteix

El president del Barça Josep Maria Bartomeu anuncia la dimissió de la Junta Directiva en bloc. Ara, una Junta Gestora presidirà el club fins la convocatòria d'eleccions, que es clebraràn en un termini de 40 a 90 dies.

Redacción

Madrid | 28.10.2020 11:04

Bartomeu dimiteix. Així ho va anunciar ahir el ja ex president del Barça a través d'una comperaixença telemàtica. La Junta Directiva no ha estat finalment capaç de suportar la gran pressió que tenia a sobre i, entre l'amenaça del vot de censura, ratificat per la Generalitat, i les cada cop més veus que li demanaven dimitir abans, finalment ha decidit posar punt i final a un mandat amb més ombres que llums, on se li han recordat més polèmiques i errors que encerts.

Una Junta que deixa el club en una situació econòmica crítica, agreujada per l'arribada del coronavirus, i esportivament amb molts pocs suports, ja que els capitans i gran part de la plantilla ja havia deixat de confiar en les decisions i sobretot les formes de la ja ex directiva culer.

A partir d'avui, doncs, una Junta Gestora es farà càrrec del club fins que es convoquin eleccions, en un termini d'entre 40 i 90 dies, tal i com marquen els estatuts. Ara mateix hi ha cinc candidats que es postulen per presidir el club i dos per confirmar. Entre ells, els grans favorits son Victor Font i Joan Laporta, amb l'impulsor del vot de censura Jordi Farré, que no està entre els favorits però podria haver guanyat força encapçalant el vot de censura.