LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Què pesa més en política: els programes electorals o els arquetips?

Lluis Pastor, professor de comunicació de la UOC, analitza cada 15 dies a La Ciutat els missatges que ens arriben des de l’esfera política. Avui ens centrem en la precampanya de les eleccions a la comunitat de Madrid i en com els programes electorals han passat a un segon plà en favor dels polítics i els seus arquetips.

Mónica Günther

barcelona | 24.03.2021 14:22

Avui ens volem fixar en la precampanya electoral a Madrid i en com els polítics s’estan reconvertint en arquetips. Es deixa de parlar d’un programa electoral i de les polítiques que portaran a terme per parlar de la seva persona. Anàlisi que fem de la mà de Lluís Pastor, professor en comunicació de la UOC.

Fa un parell de setmanes parlàvem de com les emocions s’han fet un lloc en les campanyes electorals i vam repassar els anuncis dels partits catalans. Ja vam veure que els programes electorals i les propostes polítiques no ocupaven gaire espai i avui, del que parlem, és de la campanya de les eleccions a la comunitat de Madrid, el proper 4 de maig.

Aquests primers dies de precampanya hem pogut observar que els programes electorals tampoc són protagonistes però sí la part més personal del polític. Els arquetips. És aquesta la nova política? Ho analitzem avui a La Ciutat amb Lluis Pastor.