LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Joan Clos: “La regulació dels lloguers farà pujar els preus del mercat immobiliari”

L’exministre, exalcalde de Barcelona i president de l’Associació de Propietaris d’Habitatges de Lloguer (ASVAL), Joan Clos, ha valorat l’aprovació de la regulació dels lloguers a La Ciutat amb Mònica Günther.

Mónica Günther

| 11.09.2020 16:13

Regular el preu dels lloguers podria tenir un efecte negatiu i, fins i tot, contrari al que busca. Almenys, aquesta és l'opinió que té l'Associació de Propietaris d'Habitatges en Lloguer sobre la llei que aquest dijous va aprovar el Parlament. L'entitat considera que la norma pot comportar la gentrificació de barris i ciutats.

Mentre que el Sindicat de Llogateres afirma que la regulació de preus és un primer pas per solucionar el problema de l'habitatge, l'Associació de Propietaris d'Habitatges en Lloguer adverteix que posar topalls agreujarà encara més la situació. El president d'ASVAL, Joan Clos, ha assegurat que en declaracions a La Ciutat, la llei farà apujar els preus del mercat.

Joan Clos ha proposat ampliar l'oferta de pisos de protecció oficial, ja sigui perquè l'Administració compri habitatges construïts, o bé, perquè acordi amb els tenidors el preu, les condicions i la rendibilitat del lloguer.