LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Els gestors avisen: cal revisar més que mai les dades de l’esborrany de la declaració de la renda

Carme Elena, membre de la Comissió Fiscal del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, resol dubtes sobre la declaració de la renda a La Ciutat.

Mónica Günther

Catalunya | 07.04.2021 15:29

Avui comença una campanya de la renda atípica, marcada sobretot pels ERTO. Això farà que moltes persones que fins ara no presentaven la declaració, aquest any, si se’ls ha suspès temporalment de feina, sí que ho hauran de fer.

Això s’explica perquè al SEPE se’l considera un pagador més. Per tant, si l’any passat treballàvem en una empresa i ens vam acollir a un ERTO, vam cobrar de dos pagadors i això fa baixar el llindar que ens obliga a fer el tràmit. A més, la majoria de prestacions les cobrem en brut podríem dir, és a dir, sense cap retenció i ara tocarà posar-nos als dia amb l’IRPF pendent. És a dir, moltes de les persones que l’any passat van ser a un ERTO hauran de presentar la declaració i, en molts casos, és probable que els surti a pagar.

Abordem els dubtes que sorgeixen enguany a l’hora de presentar la declaració de la renda amb Carme Elena, membre de la Comissió Fiscal del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya.