LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Dr.Almirante: “els malalts d’UCI ingressats per covid19 pràcticament han desaparegut”

El cap del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, el dr. Benito Almirante, en una entrevista a La Ciutat, ha confirmat que, segons les dades que es tenen i la situació actual del coronavirus, “estem en disposició de tornar a la pràctica totalitat de l’activitat social”. Segons ha confirmat Almirante, als hospitals catalans “els malalts greus de covid19 amb necessitat d’ingrés a UCI pràcticament són inexistents”.

Mónica Günther

barcelona | 12.06.2020 15:29

Segons manté el doctor Benito Almirante, per les dades de les que es disposa ara, el Covid19 “té tota la pinta de ser un virus estacional” i això és un factor molt important a tenir en compte.

Així mateix, el cap de malalties infeccioses de la Vall d’Hebron considera que si hi ha un rebrot “aquesta tardor serà molt diferent, perquè disposem d’una xarxa epidemiològica molt més desenvolupada, coneixem molt millor el virus i tenim menys volum de gent exposada perquè existeix certa immunitat”.

Sobre l’ús de mascaretes al carrer, Almirante ha afirmat que només és necessària en cas de no poder garantir la distància de seguretat durant un temps prolongat amb d’altres persones. Segons ha afirmat el doctor, “creuar-nos pel carrer amb una altra persona sense mascareta no comporta riscos”.